Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawostki z satelity

woyta

Pytanie

Napisano

Tak sobie ostatnio jeździłem (palcem po globusie) po świecie dzięki programowi Go.... i wypatrzyłem to. Maryniści już wiedzą o co chodzi.

pzdr woyta

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

... i skutki tego prostowania.
Bow view of the capsized USS Utah (AG-16), as seen from the stern of USS Raleigh (CL-7) on 12 December 1941.
Utah had been torpedoed and sunk during the Japanese attack five days earlier."

pzdr woyta

Napisano

Tu zaczęli go ciąć na żyletki w 1944.
Under salvage at Pearl Harbor, Hawaii, 13 February 1944. The ship, which capsized to port after being torpedoed in the Japanese attack of 7 December 1941, is seen at about the 68 degree position at the completion of the first pulling period. Her blister plating has been cut away around the turn of the bilge to provide fairlead to hitch pads.
Salvage efforts rolled her back toward Ford Island, but she was not refloated."

pzdr woyta

Napisano

Nie wiem czy mnie wielki brat (Admin) nie pogoni.
Opis działania programu był w którejś gazecie komputerowej. Tak z ciekawości wrzuciłem wyszukiwarkę „Google Earth” - wersja Beta - darmowa - około 10MB do ściągnięcia z internetu, można sobie pooglądać niektóre rejony np. Polski z rozróżnieniem domów, drzew, samochodów. Niestety nie wszystko jest wyraźne, to można uzyskać po wykupieniu licencji :(.
Tutaj mała próbka,

Napisano

Tak sobie ostatnio jeździłem (palcem po globusie) po świecie dzięki programowi Go.... i wypatrzyłem to. Maryniści już wiedzą o co chodzi.

pzdr woyta

Napisano

Ale mnie bardziej interesuje ten obiekt położony jak to mówią przeciwpołożnie" po drugiej stronie wyspy. Lotniskowiec?

pzdr woyta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie