Skocz do zawartości

bh tIV

FENIAN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja mam troche wyzszy , bo bh lone star,dzis wyjąłem 3 monetki szeląg Augusta ,grosz pruski,i boratynke,łyzke z miedzi, luske i pare kapsli:)jak sie ma szcescie to i z lipnym wykrywaczem mozna cos znalezc,przedewszytskim dobre miejsce.
Napisano
gibki9.bh4 po przekopanym terenie [choszczówka okolice Raciborskiej]znalazłem tam jeszcze ciekawe drobiazgi po czerwonoarmistach np.wzorowy altylerzysta;ammo i gwiazdkę z furażerki][
Napisano
Ja wyciagnąłem BH Lone Starem ryngraf feldgendarmerii, dużo guzików, plomb, monet, łuski wyciąga jak szalony, ogólnie sprawdza się na kolorową drobnicę zalegającą do 10 - 15 cm. Gorzej z militarką i głębszymi zakopami - wtedy wymięka.
Napisano
wlasnie zasieg to jego minus:(,ale w sumie to ja kopie rekreacyjnie i jestem leniwy ,nie chce mi sie kopac glebiej:)), chodze po zaoranych polach,kolo starych osad dworkow, brakuje troche precycyjnego namierzania.
Napisano
Witam
Z tego co czytam to..pomyliliście modele.
kol.Fenian pytał o Trackera..a nie o Lone Stara
Mimo że podobne mają pewne różnice w skrócie:
Sygnał ,w Trackerze zdecydowanie dłuższy" co powoduje lepsze namierzanie celu który również trudniej zgubić.
Zasięgi ,Lone zdecydowanie lepszy ale bez rewelacji..
Czułość ,podobna ..to znaczy są czułe..czasami przez to wkurzające gdy trzeba szukać końcóweczki od zamka błyskawicznego
Reszta podobna: ergonomia dobra ,na dwie 9V bateryjki które starczją na ok 8-10 godz.szukania na słuchawkach (akumulatorki)
To chyba tyle
Pzdr der K.
Napisano
Nie zgadzam sie ze zasieg Lone jest wiekszy od Trackera IV. Zreszta sam producent w swoim prospekcie podaje, ze oba modele maja identyczne zasiegi..... Lone ma nieco rozbudowana elektronike. Pzdr.
Napisano
Zapomniałem dodać ,że chodziło mi o zasięgi w trybie dyskryminacji (w przypadku Trackera trzytonowej ,Lone ma to automatycznie). Obecnie jestem po zmianie wykrywki z Trackera na Lonea i jest to moje (subiektywne) odczucie
w All Metalu zasięgi są pewnie podobne
Pzdr der K.
Napisano
Prawde mowiac nie porownywalem zasiegow pomiedzy Trackerem a Lone, producent podaje tylko jeden parametr - zasieg na monete - max. 8 cali. W obu wykrywaczach. Lone ma wiecej funkcji jesli chodzi o elektronike, m.in. jak der Kacpier zauwazyl - trzytonoa dyskryminacja, choc przyznam sie ze mnie bardziej odpowiadala dwutonowa trackera. Pzdr!
Napisano
Chodzę już z trackerem już ładnych parę latek i powiem, że generalnie bardzo dobry jest na monetki - rwie jak głupie - ostatnio na wyspie sobieszewskiej to już mi się ich nie chciało zbierać - same hitlerowskie pfenigi... Ale również mialem parę ciekawych trafień - skrzynka z ammo ok 200 szt. do MG w piaseczku na ok 40 cm, wyrzutnia Panzerschreck jakieś 30 cm w mokrym piasku na mierzei, helmy na 40 cm,srebrne talary z drogi, itd. Szlag mnie jednak trafił gdy rok temu sprawdzałem na półwyspie helskim większy dołek gdzie wyciągnąłem z 40 cm puszki po maskach a kumpel, który wszedł po mnie do dołu ze smętkiem wyciągnął ze ściółki VISa w kaburze...Myślę jednak, że miałem pecha i nie trafiłem na niego ale nie było to spowodowane parametrami tylko ominięciem. Czyli jeszcze raz - idealny na monety, na większe militaria (które mnie interesują) taki sobie - nie spełnia moich oczekiwań. Praktycznie super dokładny - miejsce położenia idealnie sygnalizuje dzwiękiem - trzeba uważać żeby nie wbić łopaty w fant co często mi się zdaża.
Napisano
OSKARD D. chciałbym zobaczyć Twoje talary z drogi, ja szukam 15 lat wszelkim dostępnym sprzętem na terenie całej Polski i do talara nawet się nie zbliżyłem. Niektórzy znajdując 1/24 część talara uważają, że znaleźli talara. Proszę o skan.
Napisano

Raned masz rację - znalazłem z tego co pamiętam 1/6 talara a jakie to talary to za bardzo mnie nie interesuje - nie mój temat.Gdybym napisał że znalazłem np. FG42 zamiast MG 42 to wtedy byłaby pomyłka!!! Gdzieś mam w domu jedną sztukę ale synek gdzieś wrzucił...Jak znajdę to zrobię zdięcie i zamieszczę zamieszczę.
Dobra a teraz parę fotek tego co znalazłem słynnym Bouty Hunter Tracker IV (ustawiona dyskryminacja , pokrętła lewe i prawe na godzinie 1- szej na progu wzbudzania się). Aha , nie jestem dealerem tego sprzętu i niedługo będę go zmieniał bo nie spełnia moich wymagań co do zasięgu. Jak ktoś chce na monetki i drobny kolor to szczerze polecam.
zdjęcie z obozu RAD pod Toruniem - znaczki jeszcze w czerwonej farbie - aż tródno uwierzyć.Reszta to kolorowe śmieci. Ciekawa jest obejma od tarczy do Panzerschrecka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie