Skocz do zawartości
  • 0

Pancer części .

Etam

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

2 zdjecie to chyba elemnty znajdujace sie nad mocowaniem wahacza w wannie od panzer4
1 fotka tak jak pisales, chyba mocowanie szultzerow i dekle od kol
pozniej szpilki, i gasienice cimowe.

a moze to byl stug? sa jakies elementy co by mogly za tym swiadczyc?

Tak czytając wypowiedzi: zimowe, letnie", to myślę, że Niemcy przegrali wojne z przetechnicyzowania. Bo zanim zmienią węższe na szersze i odwrotnie, bo zima, bo teren bagnisty, itp to niejedna ruska ofensywa się przewali. Ruskie tych problemów niemieli. A pod koniec, gdy brakowało ludzi i sprzętu to byli bardzo biedni. Pozdrawiam

J
Niemcy uzywali dwóch typów poszeżonych gąsienic tzw winterkotten i ostenkotten (takich jak te tutaj).
The drugie przeważnie były używane zimą ale również spotyka się zdjęcia potwierdzających ich użycie w innych porach roku. Wbrew pozorom takie podejście było całkiem racjonalne i umożliwiało elastyczne przystosowanie pojazdu do warunków terenowych. Za każde (wąskie i szerokie) miały swoje zalety ale również i wady :-)

największy okrągły element z 1-szego zdjęcia pochodzi z układu jezdnego pzkmpf. IV. Sklejałem kiedyś jego model w skali 1:35. Czasami gdy czytam coś z błędem nie wiem o co gościowi chodzi. Albo wyobraź sobie sytuacje gdy klient pisze list do ukochanej i pisze jej ,że ma ajwiękrze" piersi we wsi, które mimo to iesą" obwisłe.Ric

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie