Skocz do zawartości
  • 0

Pancer części .

Etam

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 zdjecie to chyba elemnty znajdujace sie nad mocowaniem wahacza w wannie od panzer4
1 fotka tak jak pisales, chyba mocowanie szultzerow i dekle od kol
pozniej szpilki, i gasienice cimowe.

a moze to byl stug? sa jakies elementy co by mogly za tym swiadczyc?
Napisano
A może to resztki jakiegoś warsztatu? Czy mozliwe, żeby jeden wóz miał dwa rodzaje gąsienic? Nie bardzo też potrafię do PzIV dopasować to najwieksze koło na pierwszym zdjęciu?

Pzdr,

jotes
Napisano
Tak czytając wypowiedzi: zimowe, letnie", to myślę, że Niemcy przegrali wojne z przetechnicyzowania. Bo zanim zmienią węższe na szersze i odwrotnie, bo zima, bo teren bagnisty, itp to niejedna ruska ofensywa się przewali. Ruskie tych problemów niemieli. A pod koniec, gdy brakowało ludzi i sprzętu to byli bardzo biedni. Pozdrawiam
Napisano

Części i gąsek jest więcej.Są i czści aut.Były gąski z nakładkami z gumy.
Możliwe że był to warsztat.

Napisano
J
Niemcy uzywali dwóch typów poszeżonych gąsienic tzw winterkotten i ostenkotten (takich jak te tutaj).
The drugie przeważnie były używane zimą ale również spotyka się zdjęcia potwierdzających ich użycie w innych porach roku. Wbrew pozorom takie podejście było całkiem racjonalne i umożliwiało elastyczne przystosowanie pojazdu do warunków terenowych. Za każde (wąskie i szerokie) miały swoje zalety ale również i wady :-)
Napisano
Wydaje mi się, że połączenie ostketten ze zwykłymi ogniwami nie jest możliwe ze względu na długośc sworznia (zwykły jest za krótki).

Pzdr,

jotes
Napisano
Zdjęcie 2. może przedstawiac wahacze od PzIV, ale woła o pomstę ;-)
Ciekawe jest też zdjecie nr 3, wygląda to jak dodatkowe zębate nakładki przykręcane do ogniw?

Napisano

to są jakieś nakładki na gąsiennice.Coś w stylu opon zimowych,czy terenowych.
mają zatrzaski i napewno były na jakichś gąsiennicach.

Napisano

A to jest silnik stacjonarny chyba SLAVIA czeskiej roboty.Prawdopodobnie słózyły do wentykacji schronów na terenie karpat.Ale może się mylę.

Napisano
Tak pod spodem wyglada to jak litera v.A co do moich błędów to chyba nie dyktando.Prawda?
Wiem że błędy niesą czymś dobrym ale komentarze zachowajmy dla siebie.
Napisano
największy okrągły element z 1-szego zdjęcia pochodzi z układu jezdnego pzkmpf. IV. Sklejałem kiedyś jego model w skali 1:35. Czasami gdy czytam coś z błędem nie wiem o co gościowi chodzi. Albo wyobraź sobie sytuacje gdy klient pisze list do ukochanej i pisze jej ,że ma ajwiękrze" piersi we wsi, które mimo to iesą" obwisłe.Ric

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie