torba5 Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 Witam trafił mi sie taki oto sprzęt,wpadł mi w łapki przypadkowo jako afganka,lecz ja za diabła nie wiem co to,nawet nie wiem czy oryginalna znawców tematu proszę o pomoc no i nie śmiem nawet pytać czy jest to coś warte pozdro Rafi
jacenty2004 Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Fajna. Ma dziurkę w lufie w okolicach zamka coby się ogień dostał do środka? :)
torba5 Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 sprzęt jest jeszcze w niemczech u brata ,w rękach będe miał go dopiero we wtorek ale jeśli ta informacja jest istotna to się dowiem pozdro
jacenty2004 Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 jak ma dziurke to znaczy ,że kiedyś mogło strzelać i nie jest to zwykły chłam dla turystów z hameryki :)
PATRON Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 o ile mnie wzrok nie myli to jest to wspołczesna Marokańska lub Algierska strzelba do inscenizacji" .....bardzo popularnie używana jako rekwizyt na Fete de cheval" czyli święcie konia dosyć hucznie obchodzonym w tych krajach.jako potwierdzenie może tutaj służyć użycie stalowych gwożdzi no mocowania poszczególnych okuć. na starej dobrej" broni wschodniej tego typu gwożdzie byłu miedziane, mosiężne lub srebrne ....jest to jak najbardziej strzelająca strzelba ponieważ tam inscenizacja polega głównie na jeżdżeniu na kobyłkach i strzelaniu przez cały tabu arabów w jednej chwili ......Oczywiście kupa chuku, wrzasku, kurzu, dzieci, kobiet z jednym okiem i wogóle czad zabawa .....No i oczywiście żadnego alkoholu :-)PZDR PATRON
Pytanie
torba5
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.