marecki. Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 witam !!!mam pytanie i prośbę , czy czytał juz ktoś książkę Indii , i jaka jest ??pzdr !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twrozyna Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 zaczalem czytac tzn obecnie ok 68 str, warta posiadania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Własśnie czytam i jest super, dużo zdjęć:))) Opisy miejscówek i trafień , plus opisy karabinów i innych takich tam:)Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary DZ Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Witam, ja jóż przeczytałem, zimą sięgnę po nią ponownie bo ma ten klimacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Co to za książka,bo nie wiem zupełnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 To jest książka o poszukiwaniach i o znaleziskach bardzo fajna Nazywa się Skarby z pobojowisk"1. Wstep.2. karabiny na pobojowisku.3. bagnet gwarancja przetrwania4. manierki i powszednie wyposazenie zolnierzy5. hełmy z okopów6. granaty zardzewiała smierć7. eksploracja...czyli kilka prawd.8. mapy.9. słowniczek10. wazniejsza bibliografiaA tak ją opisał Wojtek Stojak:Trzymasz w ręku książkę o historii Polski przechowanej w ziemi i o ludziach, którym ciasno na wytyczonych przez dzisiejszy świat ścieżkach. „Eksploracja i poszukiwania nie mają w sobie nic z romantycznej przygody” napisała India. Nieprawda! Upał, deszcz, błoto, euforia i rozczarowanie, zmęczenie i przekleństwa to dar losu dla tych, którzy dokonali świadomego lub nieuświadomionego wyboru. Dla ostatnich romantyków XXI wieku, w którym gdzieś wśród cyfr i klawiszy zapodział się człowiek. Dla poszukiwaczy skarbów i przygód, trampów i włóczęgów. Dla tych, którym nudno w rozbrzmiewających gwarem i śmiechem pubach. Dla tych wszystkich, którzy urodzili się o sto lat za późno. Istnieje także liryzm kilofa i opony" napisał Georges Arnaud. I jest India, nie zdając sobie z tego sprawy, romantyczką do szpiku kości. Jak wszyscy wiedzą, baba w zasadzie powinna siedzieć w kuchni, ale zdarza się, że z niej wylezie, zabierze Twoją strzelbę i miskę do płukania złota albo wykrywacz i saperkę i zaczyna strzelać, płukać, szukać i, o zgrozo, czasem robi to lepiej niż my, którzy jesteśmy do tego stworzeni. Czasem nawet napisze książkę. Miał Dziki Zachód swoją Calamity Jane, może mieć Indię polska eksploracja.Wojtek Stojak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Chętnie bym przeczytał.A gdzie ją można zdobyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okon Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 witam.pożesz ją kupić w księgarni odkrywcy.patrz u góry na stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Na allegro sprzedaje ją India z dedykacją w środku:))I przesyłka gratis:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semaj Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Przeczytał książkę z dużą przyjemnością. Jedynie strasznie mnie zirytowała adnotacja na stronie 147 cyt.: (cenzura Wydawcy; w związku z perturbacjami prawnymi cały opis dotyczący hełmów spadochronowych M38 i okoliczności ich znajdowania oraz występowania został wycięty)."Przecież to jakaś paranoja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Pewnie z ekshumacji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiezda Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 czy gdzies ten brakujacy fragment mozna doczytac w necie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Rowniez wszystkim polecam ksiazke Indii. W koncu jakies kontrety. Bez sciemiania i wyolbrzymiania. Swietne relacje z poszukiwan, zdjecia odnalezionych fantow, szkice i mapki eksplorawanych terenow. To chyba pierwsza tego typu publikacja na rynku. pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knup Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 witamwyciety fragmen to o helmach spadochroniarskich ksiazka fajna warta polecenia. Czytajac ja nabiera sie wrazenie nadzwyczajnej łatwości wykopków (wystarczy łopatą machnąc)Szkoda ze tak nie jest. Osobiści we mnie po przeczytaniu wydzieliła sie tzw. złośc sportowa:)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Witam.Książka super.Szkoda ,że fotki fantów wykopanych tylko przez Indię.Jeżeli Zamieściłaby dodatkowo fanty wykopane przez Męża,książka byłaby znacznie obszerniejsza :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Może fanty męża będa w drugiej części:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Właśnie ją zakupiłem wraz z dedykacją.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.