MaciekC Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 nie miałem ciekawej miny gdy to zobaczyłem. Prawie sie udławiłem pieczarką. Mały spodek przykrywający dzbanek z kompotem sliwkowym okazał sie być poniemieckim zdobycznym fanciorem :))) - Thum germany 1940 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 przypadłem do szafy i goraczkowa zacząłem wyjmować zawartość kredensu. wytachałem, jeszcze wielki półmisek - H&G SELB BAVARIA Heinrich 1939 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 ale dziś bryndza21 sztuk monetek 19 współczesnych (10 zł 94 gr hyhy)2 II RPdo tego 6 łusek jakaś czacha i krowi iesmiertelnik"na pocieszenie moge sobie pomyslec ze kumpel jeszcze słabiej hehehepozdrawiam go serdecznie i nie denerwuj sie tak :) hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 jaka czacha ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 czacha wygląda tak. 10 od okopu. niestety jest to współczesny wisiorek. skoczyło ciśnienie na jej widok no ale niestety nie jest to ta CZACHA z czapki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 a to nasze wykopkiz soboty.miały byc fanty z 1809 r a wyszedł głównie wrzesień 39. 4 guziki WPorzełek pikny (urwałem mu nos :( )1 guzik austria altyleria 1 wojnamonetka 10 heller 1893 piekny stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Ten naboj( grubasek ) jest do kb Lebel oraz Berthier.pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 dzieki pik78 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 a to scierwo ze stawu leśnika ktos wie co to jest to małe w srodku?nie ja to wyjmowałem z ziemi. 2 kolejne mniejszego kalibru pociski zostały na swoim miejscu i czekają na saperów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 a to łuski od ścierwawieksza zabrałemlezały luzem po tym jak koparka buszowała w stawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 a to saperka - LWP? mam racje?wkoło niej 21 łuski 1 wojna - mosin mauser - i 4 łudeczki mauser -- Bitwa o Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Być może pruska, bo chyba ma bardziej proste osadzenie trzonka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 hejporanna wyprawa przyniosła efekty w postaci kilku monetek i kupy badziewiakopanie od 8 do 15stej i wreszcie sie trafił grosz w zadowalajacym stanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 i 2 strona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 do tego taki fajniutki pfennig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 a to dzisiejsze drobiazgi razem. naszczęscie pole świerzo zaorane bo kopać w skale 80 ołowianych kulek to by była przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painter Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Hej!!ładniutki ten pfeniing tym bardziej że mam podobnego tylko z 1843 roku Wiesz cos na temat tej monetki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 wiesz jeszcze nie miałem czasu poszperać za ta monetą . Ale jak już się za to wezme i się dowiem cos ciekawego to napewno napisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 31 Październik 2005 Autor Share Napisano 31 Październik 2005 a to dziś15 stuk mosina w tekturowym pudełku.szkoda ze sie łódki rozpadły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 31 Październik 2005 Autor Share Napisano 31 Październik 2005 a to reszta drobnicy, łuski , zapalniki 1 wojenne i tylko 2 kuleczki (naszczęscie)ide lasem ,od czasu do czasu jakas łuseczka, pokazał sie okop , oo zaczynaja wychodzić łuseczki mosin, bedzie dobrze, po chwili zauważam resztki ogrodzenia. , hmmm przerywam kopanie i wchodze na ongis ogrodzony teren, nagle zauważam że otaczaja mnie mogiły, zarośnięte ledwo rozpoznawalne kształty, dalej na małej polance stoi głaz z napisem w języku niemieckim. cmentarz żołnierzy rosyjskich 1 wojenny. niesamowite uczucie. nie miałem go na zadnej mapie.za każdym razem gdy jestem na cmentarzu I wojennym dziwie sie kontrastowi w podejściu do przeciwnika wojska niemieckiego z I i II wojny. 1914-1918 tapfere rus kreeger --- 1940-45 małpy i świnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Pierwsza wojenka... u nas czy pod Łodzią?pozdrawiambjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 31 Październik 2005 Autor Share Napisano 31 Październik 2005 ciągle bitwa o łódźtylko ta klamerka nie chce wyjść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.