Kiler Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Coz to za czolg? Czy To PzKpfw II? Ja nie wiem jedynie sie domyslam. Czekam na odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Coz to za czolg? Czy To PzKpfw II? Ja nie wiem jedynie sie domyslam. Czekam na odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 to jest PzKpfw III. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 Witam Braun ma rację. Jest to PzKpfw III (Sd Kfz 141) Ausf E. Świadczy o tym:1.Nowy typ wieżyczki dowódcy (występujący od modelu D).2.Zmodyfikowane (kwadratowe) jarzmo kadłubowego karabinu maszynowego MG 34 - Kugelblende 30 (występujące od modelu E).3.Nie dostrzegam natomiast specjalnej osłony podstawy wieży czołgu, chroniącej przed zaklinowaniem łożyska wieży, w przypadku ostrzału (występowała od modelu F)Pozdrawiam. Eryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Kiler
Coz to za czolg? Czy To PzKpfw II? Ja nie wiem jedynie sie domyslam. Czekam na odpowiedz.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.