norbert lat 13 Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Uczcijmy pamiec ofiar z 11 wrzesnia ten kto mnie poiera niech sie wypowiadapzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał zalogowany Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Może by tak uczcić pamięć ofiar Pearl Harbour - bo to zdaje się ta sama myśl polityczna" jest matką obydwu ataków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 a ja jestem myslami za ofiary pana Busha w Iraku oczywiscie chodzi mi o strone iracka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 czy Amerykanie obchodzą rocznice wybuchu powstania warszawskiego?? czy obchodzą rocznice 1 września?? to po jaka cholere mamy uczcić rocznice zamachu który nas nie dotyczy(tzn.wmawia się nam że nas dotyczy)!!!!!!!zobaczycie za 20 lat okarze sie że FBI dokonało tego zamachu:):)Wołoszański powinien się tym zająć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 zgadzam się z moim przedmówcą (revolt) , przynajmniej w 1 części jego wypowiedzi (moje zdanie na temat drugiej zatrzymam dla siebie). Tak czy inaczej trzeba zachować pamięć o zmarłych , jakiejkolwiek narodowości by nie byli . Smutne , że nasze (Polskie) media znacznie więcej trąbią teraz o przyjaźni" polsko-amerykańskiej i 11 września niż o 1 września , 17 września , ... Ale tak to niestety jest jak się pozwoli głupim politykom wyręczać historyków w robocie . Azbest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Podążając w ślad za Normanem Davies'em można użyć porównania, ze w Warzawie 1944r. ginęło DZIENNIE tyle osób co w WTC. Nie należy licytować się kto poniósł większą i bardziej krwawą ofiarę tylko kto potrafi pamiętać. Więc chwała tym co głoszą w świat, że Powstanie Warszawskie to nie tylko to w gettcie ( o którym w USA dobrze wiedzą) ale przedewszystkim rzeź kręgosłupa narodu na oczach całego świata. Tzw. Świat o tym nie pamięta - więc czemu my Z PRZESADĄ mamy pogrążać sie w żałobie po WTC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 A dlaczego tylko ofiar WTC?!! Może powinniśmy uczcić ofiary głodu w Afryce (pierwszy lepszy przykład)! Czymże się oni różnią od Amerykanów!? Tym, że nie urodzili się w kraju wolności", dobrobytu". Jedynym słusznym" kraju na świecie, który powinien posiadać bombę atomową, bo oni są tymi dobrymi". Wpieprzają się do obcych państw, pod przykrywką szerzenia demokracji i pokoju". I nie dziwię się tym islamskim fanatykom (których, notabene, nie lubię chyba jeszcze bardziej), że im wysadzili te wieże (o ile sami Amerykańce tego zrobili). I fajnie usłyszeć jak dostają czapę w Iraku, z tym supernowoczesnym sprzętem.A przyznać im trzeba, że propagandę mają niezłą i wodę z mózgu umieją robić, w szczególności swoim obywatelom. W ogóle to chyba temat na nowy wątek, co Wy na to?A wracając do tematu, rzadko kiedy zgadzam się w tyloma przedmówcami.O ofiarach należy pamiętać, ale nie można wywyższać jednych ponad inne, tylko dlatego, że zginęli w bardziej spektakularny" sposób!PozdrowieniaP.S.: O ofiarach Hiroshimy i Nagasaki jakoś Amerykańce nie pamiętają. Goering powiedział kiedyś, że kłamstwo powtórzone sto razy staje się prawdą (czy jakoś tak). Niestety coś w tym jest. Oto najlepszy i najgorszy zarazem przykład, już nie mówi iemieckie obozy koncentracyjne", a dodaje się przymiotnik 'nazistowskie' albo, o zgrozo, 'polskie' (i skąd taki tępak z USA, zajarzy, że chodzi o położenie geogr.), nie mówi się także już, że to Niemcy wywołały wojnę, tylko trzeba dodać człon hitlerowskie/nazistowskie. Niedługo będzie się mówiło, że Polska wypowiedziała wojnę Niemcom i zakładała obozy koncentracyjne. Niemcy się starają o poprawę reputacji (i robią to mądrze), a Polska?Do przemyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Seba ,to Ty nie w szkole [znowu]? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Tak sobie przeczytałem swój poprzedni i muszę przeprosić za wszelkie literówki, powtórzenia i inne błędy.Jeszcze raz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Siema bjar!Jakoś tak wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Niestety jak już powiedziałem nie sądzę by coś miało się zmienić jeśli nadal będą nas reprezentować ludzie , którzy jedyne co potrafią to toczyć pianę z powodu Katynia , obrażać sie na Rosjan , wywoływać rewolucje w sąsiednich krajach itd. zamiast zająć się np. znacznie ważniejszymi z punktu widzenia bieżącego interesu państwa sprawami gospodarczymi . Są ludzie których przez dłuższy okres czasu uczą jak rozpatrywać różne strony skomplikowanych zagadnień historycznych (dla jasności dodam że mam na myśli historyków) i nie widzę powodu dla którego mamy się godzić na to , by głos w tych sprawach na arenie międzynarodowej zajmowały osoby które dopiero po wybraniu na np. posła stwierdziły że do czegoś im potrzebna matura .Ps. faktycznie , Seb Blatter , to temat na nowy wątek ... skoro już mamy dział owarzyski" to może Bocian wyczaruje teraz odrębny dział forum polityka" (byłoby spore zainteresowanie , jak sądzę)... nieco się zagalopowałem ... :-PAzbest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 teraz to dopiero z nas zrobią terrorystów:)na 100% w ciągu tygodnia wparuje do naszych domów ABW (ubecja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 rzeczywiście żadko się zdaża, by zgadzać się z tyloma przedmówcami. Niemniej jednak nie należy zaraz naskakiwać na Nobrerta - chciał dobrze. Ja na swój sposób uczciłem ratowników, którzy zgineli w czasie trwania akcji ratowniczej. Sam jestem strażakiem-ratownikiem i mam świadomość, że mi też może coś się stać w trakcie ratowania innych. to tyle Ale rzeczywiście bardziej mi szkoda Irakijczyków niż pięknych", mądrych" i dobrych" amerykańskich żołnierzy, choć fanatyków religijnych też nie lubię.Kol. Seb Blatter batrdzo ładnie to napisał. Dlaczego mamy czcić nie swoje rocznice? Dlaczego właśnie amerykańskie? Dlaczego... itd...pozdr. jeden z Wonsów - Grzesiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Ależ wons , może jestem półślepy ale nie widzę by ktoś w tym wątku naskakiwał na Norberta - jedni mają takie przekonania , inni inne i jest git . Powtarzam : krytyczne opinie nie dotyczą w moim przekonaniu Norberta lecz ogólnej tendencji w mediach i polityce którą trafnie kolega Seb Blatter sformuował . Chyba pora zakończyć ten wątek ...Pozdrawiam wszystkich , Azbest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Dziękuję za komplement :)Ten wątek rzeczywiście można uznać za zakończony, gdyż romowa [?] odbiegła trochę od tematu, dlatego może by tak założyć nowy o poruszanych wyżej kwestiach. Tak mniemam.Jakieś sugestie?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.