SP17 Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Może i to określicie?, okres,czy rodziny zamożnej itp. Wymiary: wysokosć 3 cm, owal 2,4x2,1 cm. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 ... i wzór stempla. Są to litery (już po odciśnięciu): I lub F, M, G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeży Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 moim zdaniem jest to pieczec zamożnej rodziny,kolega znalazł 2 takie pieczecie w miejscu byłych dworów,a co do okresu to nie jestem w stanie dokładnie okreslic ale były znalezione razem z nimi monety z 18-19 wieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Dzięki za info. Znalazłem ją na ścieżce w Gdańsku Oliwie (moje ulubione miejsca)razem z taką blaszką. Nie ma ona żadnego uchwytu do zamocowania. Napisy to :Bruno Ammer Wagen Fabrik Danzig. Myślę, że to przypadek, ale ona też jest bardzo ciekawa. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Nie jest to pieczęć rodowa a pieczęć prywatna do listów np. miłosnych z XVIII w. z inicjałami właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
SP17
Może i to określicie?, okres,czy rodziny zamożnej itp. Wymiary: wysokosć 3 cm, owal 2,4x2,1 cm. Pozdrawiam.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.