Skocz do zawartości
  • 0

walther instrukcja

lain

Pytanie

Napisano

Cześć.mam prośbę u mojej dziewczyny na szafie wsród różnego rodzaju fantastyk,młodych techników i innych pisemek z czasów komuny znalazłem instrukcję do pistoletu Walther(po niemiecku).myslałem (i chyba nadal tak myślę) ze jest to instrukcja powojenna lecz troche zaniepokoił:) mnie fakt że po wystawieniu instrukcji na allegro po 1 dniu 4 osoby licytują,12 obserwuje a 2 proponują mi tranzakcję poza allegro.przszukałem internet w poszukiwaniu takiej instrukcji i trafiłem tylko na strone kolekcjonera z japonii ktory taką posiada lecz mało się dowiedziałem ponieważ wszystko w krzakach- brak wersji angielskiej.Jeżeli ktokolwiek byłby taki miły i napisał z którego roku jest ta instrukcja,jak rzadką ona jest oraz ile może być warta byłbym wdzięczny.Pozdrawiam!

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zagłebiłem się wczoraj w lekturę broszurki i ku mojemu zdumieniu najpierw trafiłem na ceny patronen" w RM(reichs markach) a na koncu książeczki na opinie SA-fuhrera na temat pistoletu datowaną na 1934.po wojnie raczej nikt by sobie nie pozwolił na wydanie czegoś takiego chyba że jako reprint.ale myśle że wtedy byłoby to jakoś oznaczone.w kazdym razie 99% że przedwojenna.dzięki bjar! - lecz ponawiam pytanie!ktoś zna wartość? i ewentualnie gdzie w necie mógłbym coś przeczytać o tej instrukcji.
Napisano

Cześć.mam prośbę u mojej dziewczyny na szafie wsród różnego rodzaju fantastyk,młodych techników i innych pisemek z czasów komuny znalazłem instrukcję do pistoletu Walther(po niemiecku).myslałem (i chyba nadal tak myślę) ze jest to instrukcja powojenna lecz troche zaniepokoił:) mnie fakt że po wystawieniu instrukcji na allegro po 1 dniu 4 osoby licytują,12 obserwuje a 2 proponują mi tranzakcję poza allegro.przszukałem internet w poszukiwaniu takiej instrukcji i trafiłem tylko na strone kolekcjonera z japonii ktory taką posiada lecz mało się dowiedziałem ponieważ wszystko w krzakach- brak wersji angielskiej.Jeżeli ktokolwiek byłby taki miły i napisał z którego roku jest ta instrukcja,jak rzadką ona jest oraz ile może być warta byłbym wdzięczny.Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie