bolas Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 obiło mi się o uszy że poza tą pierwszą serią zrobioną w latach 90-tych pod kolekcjonerów od niedawna FB RADOM wali kolejne partie pod kolekcjonerów ... ? Czy to prawda ? Czy ktoś zna cenę takiego nowego Visa ? A może jeszcze macie jakies fotki ? Z góry dzieki ... ja na stronie FB RADOM znalazłem info że owszem robia je od czasu do czasu ale żadnych konkretów. http://www.fabrykabroni.pl/http://www.fabrykabroni.pl/PODSTRONY/vis.htm
polsmol Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Na MSPO rozmawiałem z reprezentantami FB Radom. VIS-ów nie produkują na bierząco, ale mogą w każdej chwili wyprodukować serię na zamówienie.
Schrek Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 a ile takie cacko kosztuje moze by zrobic sciepe pozbierac zamowenia pewnie paru ludzi by sie znalazło ale to ceny w tysciace ida nie ??? ;-)co jo godom co jo godom ..........Schrek
kolekcj Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Pewnie problem nie leży w cenie, czy chętnych, tylko w pozwoleniu na broń :)
WaldekM Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Witam.Takie cacko (z lat 90)z FB było ponoć bardzo drogie. Podobno(ja nie byłem zainteresowany więc nie drążyłem dalej tematu) za te pieniądze, które trzeba było zapłacić w Radomiu były dwa niemieckie produkowane wg oryginalnej polskiej dokumentacji.Pozdrawiam.Waldek
bolas Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 no mi napisali coś takiego ... :Szanowny Panie,W chwili obecnej nie produkujemy pistoletów VIS, jednak ich produkcja jest mozliwa według oryginalnej dokumentacji bedącej w naszym posiadaniu. Jednak jest to produkcja b. kosztowna - ręczna z tego powodu cena jednostkowej produkcji pistoletu VIS kształtowała by sie na poziomie ok. 2.000 $.Z powazaniemFB"
WaldekM Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Witam.Są dwa artykuły na ten temat w NTW, w zasadzie to dosyć obszerne wzmianki o tej kopii. NTW 11/93NTW 3/98Zainteresowanym służe skanami ale dopiero jutro.Waldek
MAB Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Poproszę o skany.legion1@op.plCo do tych VIS-ów to podobno mają kiepsko wykonane bicia.No i oczywiście to pełnoprawna broń, więc jest dostępna tylko dla wybranych...Pozdrawiam, MAB
bolas Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 ja tez poprosze o skaniki ...bolas @ gazeta . pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.