Skocz do zawartości

VIS ...

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
obiło mi się o uszy że poza tą pierwszą serią zrobioną w latach 90-tych pod kolekcjonerów od niedawna FB RADOM wali kolejne partie pod kolekcjonerów ... ? Czy to prawda ? Czy ktoś zna cenę takiego nowego Visa ? A może jeszcze macie jakies fotki ? Z góry dzieki ... ja na stronie FB RADOM znalazłem info że owszem robia je od czasu do czasu ale żadnych konkretów.

http://www.fabrykabroni.pl/
http://www.fabrykabroni.pl/PODSTRONY/vis.htm
Napisano
Na MSPO rozmawiałem z reprezentantami FB Radom. VIS-ów nie produkują na bierząco, ale mogą w każdej chwili wyprodukować serię na zamówienie.
Napisano
a ile takie cacko kosztuje moze by zrobic sciepe pozbierac zamowenia pewnie paru ludzi by sie znalazło ale to ceny w tysciace ida nie ??? ;-)

co jo godom co jo godom ..........

Schrek
Napisano
Witam.
Takie cacko (z lat 90)z FB było ponoć bardzo drogie. Podobno(ja nie byłem zainteresowany więc nie drążyłem dalej tematu) za te pieniądze, które trzeba było zapłacić w Radomiu były dwa niemieckie produkowane wg oryginalnej polskiej dokumentacji.
Pozdrawiam.
Waldek
Napisano
no mi napisali coś takiego ... :

Szanowny Panie,
W chwili obecnej nie produkujemy pistoletów VIS, jednak ich produkcja jest mozliwa według oryginalnej dokumentacji bedącej w naszym posiadaniu. Jednak jest to produkcja b. kosztowna - ręczna z tego powodu cena jednostkowej produkcji pistoletu VIS kształtowała by sie na poziomie ok. 2.000 $.

Z powazaniem
FB"
Napisano
Witam.
Są dwa artykuły na ten temat w NTW, w zasadzie to dosyć obszerne wzmianki o tej kopii.
NTW 11/93
NTW 3/98
Zainteresowanym służe skanami ale dopiero jutro.
Waldek
Napisano
Poproszę o skany.
legion1@op.pl

Co do tych VIS-ów to podobno mają kiepsko wykonane bicia.
No i oczywiście to pełnoprawna broń, więc jest dostępna tylko dla wybranych...

Pozdrawiam, MAB

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie