wars98 Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 Witam!Fakt. Miało być: dyr., a wyszło: dr... heh! ((:Jest i reszta?! Super! Czekamy więc na fotki!!Powodzenia!Pozdrawiamwars98
mial Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 panie Arturze a czy wierza od pantery juz dotarla do muzeum ???
bjar_1 Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Przed chwilą było o wieży w lokalnej telewizji :- jest to wieża od T-34/76 ,kompletna z armatą (lufa lekko skrzywiona), ze zdjęć widać że nie ma płyty pancernej stropu wieży. Pozatym wydobyto podwozie ,ale jest to tylko zrzyn...Ale wieża całkiem ładnie się prezentuje :)
fiku Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 to tu mozna dokompletować resztęhttp://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=62739224
Artur B. Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Wieża T-34 / 76 w MOB Skarżysko - Kamienna, 9 września 2005 roku, godzina 17:30pozdrawiam
wars98 Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 Witam!Panie dyrektorze!Ładny fant. Jeszcze raz gratuluję MOB.Ale ja mam pytanie do Pana. Pisze Pan w kwestii Elefanta", że to bardzo smutna historia, co ma Pan na myśli?Może byc na priva jeśli nie chce Pan tego upubliczniać.Pozdrawiamwars98
Artur B. Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 WitamTo nie jest kwestia braku chęci do upublicznienia wątku. Po prostu brak czasu na szerokie rozpisywanie się na ten temat. Smutna historia czyli bardzo duże prawdopodobieństwo, że w dołku gdzie był Elefant" nie zostało już nic. Z kręgów zblizonych do ........" wiadomo, iż z dołu wyszła" przednia część pancerza. Jeśli jest to prawda to znak, że po słoniu" nie zostało tam już nic. MOB ma zamiar zweryfikować ten stan ale to kwestia czasu i pieniędzy.
bjar_1 Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Szkoda...nie było dopilnowane... :( Poszło to za granicę?
Artur B. Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 a skoro już przy zdjęciach jestem to załączam fotkę specjalnie dla tych przyjaciół" Muzeum im. Orła Bialego w Skarzysku -Kamiennej, którzy piszą a na placu wszystko rdzewieje bez konserwacji" . pozostawiam bez komentarzaArtur Buńko
Artur B. Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 nawet malujemy na kilka kolorów (w tym wypadku na 3)
Artur B. Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 a w tle odrobina rdzy dla jej miłośnikow
Artur B. Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 a to dla miłośników lotnictwa Bies po odmłodzeniu"
bjar_1 Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Gratulacje! Tylko żeby znów sprzęt nie wsiąkł...czekamy na wydobycie :) Eksponaty po odnowieniu prezentują się od razu lepiej. Pozdrowienia dla cełej ekipy z MOB!bjar_1
wars98 Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 Witam!Panie Dyrektorze!Nie wiem jak inni, ale ja dziękuję za fotki. Gratuluję namiarów, miło byłoby, gdyby się potwierdziły.A co do tego dzewienia". Proszę zrozumieć co poniektórych. Naszym miłośnikom militariów marzy się wreszcie takie nasze małe polskie Duxford czy Bovington. I tyle. To raczej, żal że czegoś takiego do tej pory niestworzono niż atak pod adresem MOB. Przynajmniej ja tak to odbieram.Pozdrawiam i gratuluję!wars98
revolt Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 kiedyś widziałem jakąś wiezyczke na terenie lotniska w radomiu pomiędzy budynkami:)tzn. wystawały jej fragmenty:)
PATRON Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Witam,gratuluję znaleziska,gratuluję renowacji części eksponatow, i najbardziej GRATULUJĘ !!!!!!!!! że czyta Pan to forum (milo to zaobserwować) i bierze Pan jako JEDYNY reprezentant JAWNY instytucji muzealnej udział w dyskusjach.PZDR PATRON
d007 Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Ja także przyłączam się do gratulacji. Jesteście drogowskazem dla wszystkich tych skostniałych (pożal sie Boże) muzeów w Polsce. Pozdrawiam d007
Artur B. Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Witam, dziękuję za dowody sympatii dla MOB (nie bywa to częste to zaiste zjawisko, oj nie bywa. Patron nie zawsze mam czas (nie zawsze też ochotę) włączyć się do dyskusji na forach Odkrywcy. Staram się być na bieżąco zarówno w wymianie zdań i poglądów na forach, a nawet na stronach domów aukcyjnych" (czasami i my tam coś kupujemy). wars98 - myślę, że nie tylko uczestnicy forum chcieliby takich muzeów w Polsce. Muzealnicy też by tego pragnęli. Kto jest winny takiej kondycji materialnej muzeów to zupełnie inny temat, ale nie rozgrzeszam dyskutujących i często krytykujących muzea forumowiczów". Często dają znać, że oni wiedzą lepiej jak konserwować, co więcej posiadają elementy lub przedmioty, o których wiedzą, że są przez kogoś innego poszukiwane, ale tylko się śmieją z tego kogoś, że nie potrafił znaleźć itd. Bovington i inne muzea (może poza Kubinką) nie powstały na rozkaz tylko z inicjatywy wielu ludzi, którzy przekazali część swoich kolekcji lub zdobyczy wojennych do muzeów nie śmiejąc się z inicjatorów i dziś są z tego co powstało w uzasadniony sposób dumni. Wszyscy (lub prawie wszyscy) wiedzą np., że MOB szuka części dachu" do StuG IV. Efekt jest taki, że chwalą się miałem 1 , 2, 3 itdd "dachów ale poszły". A MOB niech szuka sobie dalej samo. Może nie wszyscy wiedzą, ale MOB płaci za zakupione eksponaty, może nie tyle ile by chcieli na allegro niektórzy (2500 za kawałeczek boku do Pz III, lub tyle samo za dach" do T-34/76 !!!!!!!!sic.). Boli mnie też powszechna opinia daj do muzeum, nigdy ci nie oddadzą". Odsyłam do Okejosa, niech on powie bo mnie możecie nie uwierzyć (dodam, że część kolekcji bagnetów Pawła można zobaczyć na wystawie w MOB) (może Okejos mnie za to nie znienawidzi :)))).d007 - muzea owszem są skostniałe ale dotyczy to większości instytucji zarówno państwowych i samorządowych, ale także wielu firm prywatnych gdzie rutyna jest wszechobecna. W nielicznych trafiają się osoby pozytywnie zakręcone" lub ludzie na tyle młodzi by życie jeszcze nie oduczyło ich inicjatywy i nie wybiło chęci do przeżycia czegoś ciekawego. Przecież praca może dawać wiele satysfakcji. :)))Na koniec - wiadomość z dnia dzisiejszego (godz. 12;45) - coś pancernego leży w ......... (tu wstawić właściwę miejsce).... serdecznie pozdrawiamArtur Buńko
wars98 Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 Witam!No ładnie. Pogratulować. Takich co to znają się na wszystkim najlepiej pomińmy milczeniem. Ale żeby nie było za słodko, to jedna mała uwaga Panie dyrektorze. To dobrze, że trafiają się jeszcze informacje o sprzęcie, ale obawiam się, że jeśli teraz wspomina Pan o tym, że jest ciężko z finansami, że Elefanta" Panu zakosili z przed nosa, to i z tymi nowymi fantami" może byc podobnie. Miejmy nadzieję, że jednak tak się nie stanie. Życzę powodzenia!Pozdrawiamwars98
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.