komunacccp Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 witamWykopałem medal z hitlerem nie wiem co to za medal i za co został nadawany. Może ktoś mi pomoże w identyfikacji. POZDRAWIAMCCCP
grba Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Medale nie tylko służą do nagradzania, inną ich funkcją jest upamiętnianie ważnych wydarzeń i postaci. Adolf Hitler był uwieczniany na setkach medali, które prezentowały hasła polityczne NSDAP, były propagandą wyborczą lub upamiętniały ważne wydarzenia (kanclerstwo Adolfa, sojusz z Hindenburgiem).http://germancoins.com/hitler_nazi_memorabilia/hitler_nazi_memorabilia.htmNa rewersie zapisano datę wizyty Adolfa H. (Wrocław?)
komunacccp Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 aha dzieki, a czy wrocław to nie wiem:(( zostal znaleziony w zlotoryi
Pytanie
komunacccp
witam
Wykopałem medal z hitlerem nie wiem co to za medal i za co został nadawany. Może ktoś mi pomoże w identyfikacji. POZDRAWIAMCCCP
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.