Digger Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Napisano 4 Wrzesień 2005 Witam kolegów i mam pytanie. Od czego pochodzi ta sprzączka? Została znaleziona na pruskich strzelnicach.Pozdrawiam!!!
general1006 Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 witam ja swoją znalazłem na polu pod Brzegiem
Frozzer Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 wg mnie okres napoleonski, takie klamerki znajdywalem w jednym miejscu, poprzeplatane z guzikami napoleonskimi
Digger Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 No to sprawa sie skomplikowała bo ja znalazłem swoja na terenie strzelnic wybudowanych około 1885 roku. w miejscu tym raczej niec sie nie działo w okresie napoleońskim. Z reszta sprzaczka ta wyszła na torze strzeleckim który powstał w wyżej wspomnianym okresie. Szczerze mówiac to celowałem w coś pruskiego. Cóż czekam na dalsze hipotezy a za dotychczasowe dziekuje. Pozdrawiam!!!PS. W sumie fajnie by było gdyby to naprawde było cos napoleońskiego.
Digger Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 Na pewno nikt nie wie od czego to jest?
Digger Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Napisano 4 Wrzesień 2005 Witam kolegów i mam pytanie. Od czego pochodzi ta sprzączka? Została znaleziona na pruskich strzelnicach.Pozdrawiam!!!
Digger Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Napisano 4 Wrzesień 2005 Dla ułatwienia podam wymiary: 35 X 45 mm.
Kiler Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Jedyne co mi sie kojarzy z tym przedmiotem to to, ze jest to sprzaczka z okresu napoleonskiego - francuska.
Pytanie
Digger
Witam kolegów i mam pytanie. Od czego pochodzi ta sprzączka? Została znaleziona na pruskich strzelnicach.
Pozdrawiam!!!
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.