elektrit1 Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Napisano 4 Wrzesień 2005 Kaliber trudny do określenia-pocisk nieco zdeformowany,ale w nic nie uderzył-w każdym razie pomiędzy 7 a 8mm.Pocisk amunicji tępołukowej,ale wypełniony czymś szarym.Wygląda jak płaszcz mosiężny do którego coś" wlano-mniej więcej jakby gips.
crazyazbest Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 Podobnie chyba jak HASAG40 na początku pomyślałem o pocisku artyleryjskim i sugerując sie tym pomyślałem o 76,2mm ... W b.dobrym stanie znajdowałem zazwyczaj tylko tępołukowe mośki (za to łuska była zazwyczaj do d.), pare razy trafiły mi sie mausy ale były w znacznie gorszym stanie. Dlatego obstawiał bym mośka . O ile go nie połkniesz to nie jest niebezpieczny . Pozdrawiam , Azbest
HASAG40 Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 zgadzam sie w z crazyazbest!!!!!!!!!!!!!!!!!
elektrit1 Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Napisano 4 Wrzesień 2005 Kaliber trudny do określenia-pocisk nieco zdeformowany,ale w nic nie uderzył-w każdym razie pomiędzy 7 a 8mm.Pocisk amunicji tępołukowej,ale wypełniony czymś szarym.Wygląda jak płaszcz mosiężny do którego coś" wlano-mniej więcej jakby gips.
HASAG40 Napisano 4 Wrzesień 2005 Napisano 4 Wrzesień 2005 mozesz podeslac jakas fotke bo z tego co opisujesz to wydaje mi sie ze jest to pocisk chyba rosyjski kumulacyjny wypelniony ladunkiem szarego koloru bardzo twardy!!!!tyle moge ci powiedziec bez fot nic sie nie dowiesz poniewasz byla tego cala masa roznych kalibrow i odmian!!!!!!
Pytanie
elektrit1
Pocisk amunicji tępołukowej,ale wypełniony czymś szarym.
Wygląda jak płaszcz mosiężny do którego coś" wlano-mniej więcej jakby gips.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.