onufry Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 Znalazlem amunicje. czy jest ona bezpieczna? Czy moge ja domowym sposobem rozbrojic. Mam na mysli wyjac proch. Probowalem w coca-coli,ale slabo idze odrdzewianie.
ZOCIK Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 mam nadzieje że nie jesteś z Legnicy!!!Człowieku!! opamiętaj się!!!
mac Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 No coments....Nawet mi się nie chce znowu produkować.
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Najlepiej weź czubek w zęby i obracaj łuską, nie będziesz cierpiał. Bardzo mądre jest również publiczne chwalenie się posiadaniem materiałów, na które w zgodzie z prawem trzeba mieć zezwolenie. 5 lat w odosobnieniu nauczy cię rozumu.Przeczytaj sobie również regulamin forum. Szczególną uwagę zwróć na punkt: Na Forum zabrania się: Zamieszczania opisów i sposobów rozbrajania wszelkich niewypałów."Do Bociana. Może przy dadawaniu posta wyświetlaj regulamin forum powyżej okna edycji treści. Nie bardzo wierzę żeby to pomogło ale może...
onufry Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 dzieki za uswiadomienie. juz sie tego pozbylem
ZOCIK Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 szkoda tylko że to obcy ludzie muszą uczyć wyobrażni...Mam nadzieje że nie wyrzuciłeś tego ot tak przy drodze żeby dzieci tego nie znalazły, tak jak jakiś czas temu gdzieś w Polsce!Jak już podjąłeś temat i wydobyłeś swoje znalezisko na światło dzienne" to mam nadzieje, że żadne dziecko na tym nie ucierpii!! Ty masz swój rozum (świadczy o tym fakt, że zaprzestałeś procederu - niech mnie ktoś poprawi jeżeli się myle) więc pamiętaj że jak znajdzie to dziecko 8-letnie to niekoniecznie musi znać konsekwencje zabawy Twoim znaleziskiem!!! Aż się boję oglądać wiadomości i zabierać czasami głos w tych dyskusjach bo przez niektórych uczestników pozamykają nas wszystkich!!Na koniec apel, który dla większości uczestników tego forum jest po prostu sprawą oczywistą: TROCHĘ WYOBRAŹNI, SZCZEGÓLNIE WY, MŁODZI EKSPLOATORZY!!PozdrawiamZocik
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Czy jesteś tym samym Onufrym który nie tak dawno wybierał się na poszukiwania do byłego obozu zagłady w Treblince?!Kim Ty jesteś facet? Nie zaśmiecaj forum swoimi urojeniami.
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 To pewnie ten sam. Ciekawe czy tą amunicje wykopał właśnie w Treblince.
onufry Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 niewykopalem w treblince i zakopalem 0.5m pod ziemia.
Gość Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Spokojnie. Zwykle etetki", mauserki czy mosiny nie sa chyba na tyle niebezpieczne by z goscia robic psychopate ;)
Don Kichote Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 WitamCzytając ten post zastanowiłem się, czy też jestem przestepcą... wychodzi na to że jestem, czytając posty na tym Forum wywnioskowałem że 90% użytkowników też jest lub byłoW dziale Prawo" jest napisane:...Jeżeli będzie to broń lub jej elementy albo amunicja, to zgodnie z obowiązującą ustawą z dnia 31.01.1961 r. o broni, amunicji i materiałach wybuchowych (Dz. U. nr 6, póz. 43 z 1961 r. ze zmianami), znalezisko takie należy niezwłocznie przekazać policji lub ewentualnie wszcząć postępowanie legalizujące jego posiadanie..."Ilu z Nas po znalezieniu roni lub jej elementów, lub amunicji" zawsze chwyta za telefon i powiadomia odpowiednie organy???a tu przytoczę kolejny cytat:...za istotne części broni cytowana ustawa traktuje szkielet broni, baskilę, lufę, zamek i komorę zamkową."oraz...Błędne jest przy tym twierdzenie, że można bez zezwolenia posiadać broń, z której nie można strzelać np. z przewierconym zamkiem. Twierdzący tak zapominają, że ustawa za istotne części broni i w konsekwencji za broń uważa także m.in. szkielet broni, lufę."żeby było ciekawiej to jeszcze:...Podobnie ocenić należy posiadanie spłonki pocisku. Jeżeli potrafi on zainicjować spalanie materiału miotającego, to jego posiadanie jest zakazane." Proponuję rozwagę przy wyrażaniu skądinąd słusznych opinii, bo przypomina mi się przysłowie przyganiał kocioł garnkowi..."Jestem takim kotłem" - wielu użytkowników też nimi jest (sądząc po postach).Może wystarczyłoby napisać: Nie rozbrajaj tego, zakop jak najgłębiej albo oddaj policji.PozdrawiamDon KichotePSAle w durnym kraju przyszło nam żyć :-(
Gość Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Ale można mieć potężnej mocy fajerwerki i inne tego typu ersatze" wybuchające wskutek potarcia, podpalenia lub uderzenia. Tak więc proponuję komuś kto lubi bum zbieranie tego typu rzeczy ;-))). I to można mieć legalnie. Parę kilogramów tego świństwa też może poważnych szkód narobić. Aż strach, jak tak wieczorną porą zaczynają robić z tego użytek. Pozdrawiam
SP17 Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Don Kichote - masz całkowitą rację. Jestem pewny, że ci co tak sobie używają na innych, robią lub robili dokładnie to samo (zbieranie amunicji lub jej części)i o ile dotyczy to amun. strzeleckiej malego kalibru - do 9mm to nikt nie powie, że jest to niebezpieczne.Inna sprawa to pytania o rozbrajanie - w tym przypadku może należało by pomyśleć o automatycznym likwidowaniu postu by nikogo nie uczył jak to robić. Pozdrawiam.
Tanto Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Automatyczne kasowanie takiego postu bylo by bledem, gdyby Bocian odrazu wyrzucil ten watek i napisal autorowi, ze zrobil to ze wzgledu na zlamanie regulaminu, to ten pewnie poczulby sie olany i nadal by kombinowal jak by tu rozebrac... Jesli zawsze bedzie tak jak tu, to mamy szanse uratowac komus lapki: Onufry spytal, zostal lekko wdeptany w ziemie [dziwnie delikatnie :-) ] i juz wie, ze nie powinien sie z tym bawic bo moga pojawic sie problemy z pieszczeniem kolezanek. Mam nadzieje ze sie nie myle.Co innego posty typu ...zeby rozebrac szrapnel musisz..." - tu do akcji wkaracza Bocian.
ZOCIK Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Dlaczego dziwnie delikatnie?! chodziło o to aby uświadomić coś Koledze a nie o to aby obrażać Go publicznie na forum! Myślę, że jest to dużo bardziej kształcące, pożyteczne i przede wszystkim nie powoduje wzajemnego obrzucania się błotem!! Cieszę się, że tym razem na forum obyło się bez osobistych wycieczek!!Myślę, że to dobrze wróży stosunkom panującym na tym forum i w tym środowisku!!pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, WESOŁYCH ŚWIĄT, SMACZNEGO JAJKA I MOKREGO DYNGUSA!!Zocik
Gość Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Każdy z nas ma wolną wolę - skasowanie takiego postu przez Admina (jestem za) nie zwalnia od myślenia.Jeśli ktoś chce to nie można mu tego zabraniać, ale post nie musi wisieć" Forum i bulwersować ludzi.A tekst o problemy z pieszczeniem panienek" - niezły :-)
Tanto Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Dlaczego dziwnie delikatnie? Bo nie bylo realistycznych opisow oderwanych palcow, miesa na scianach itp. Takie obrazki lepiej docieraja niz paluszki ci urwie". Przez poltora godziny przygladalen sie jak pan doktor bawil sie w krawcowa i cerowal paluszki po 'ugryzieniu' przez frezarke, to cos o tym wiem. Paluszki byly moje :-(Odpowiadajac na post Don Kichote'a. Nie mozemy zapominac o tym ze na forum zagladaja rozni ludzie, sa to starzy wyjadacze jak i zoltodzioby, i to wlasnie ze wzgledu na nich ostrzezenia o niebezpieczenstwach nie powinny znikac.Boje sie, ze powstrzymywanie ludzi przed zabawami z rozrywkami moze stac sie tematem tabu, a przeciez forum oprocz przekazywania informacji powinno takze uczyc (takze myslenia).
Tanto Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 ups koncowka mi troche nie po polsku wyszla :-(Jeszcze 'mala' niespodzianka ze Szczecinahttp://www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcs.dll/article?Site=GS&Date=20030416&Category=MAIN&ArtNo=304160001&Ref=ARaz strach pomyslec co by sie stalo gdyby facet mocniej szpadlem stuknal
drhaja Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 Jak to z nick'a wynika jestem lekarzem i niestety miałem dwa razy na dyżurach jołopów bawiących się... Nie polecam innym lekarzom.... Jeden baran przyniósł swoje paluchy w gumowcu...PS: Sukces polskiej medycyny - kolega jeden z trzech palców przyszył...:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.