milbas Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 Witam - Jk w tytule, trafiła mi się na poletku łuska, jakaś dziwna. Ja przynajmniej kompletnie nie wiem cóż to jest. Uprzejma prośma o próbę określenia wieku, i producenta.Foto 1 - z typową łuską mauser
milbas Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 I denko - foto 2. Bicia (chyba są widoczne na zdjęciu ale powtórzę): TE / 17 / CN / 3.Muszę przyznać że jestem wyjątkowo ciekaw waszych odpowiedzi ... :-).PozdrawiamMILBAS
Kiler Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 TE-kod producenta3-trzeci kwartal roku produkcjiCN-kod dostawcy mosiadzu na luske17-1917 rok produkcjiLuska to 8x50R lebel.Kodow poszukaj na stronach z amunicja.
Domino(*) Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 Blacha z walcowni w Etablissement Claudinon et Cie au Chambion - Feugerolles.Producent Atelier de Construction de Tuluse.Naboj wyprodukowany w 3 kwartale 1917r.http://piotrsj.webpark.pl/Lebel -> FrancuskiePzdr
milbas Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 Wielkie dzięki - jesteście niezawodni. Mój pierwszy label. PozdrawiamMILBAS
Pytanie
milbas
Witam - Jk w tytule, trafiła mi się na poletku łuska, jakaś dziwna. Ja przynajmniej kompletnie nie wiem cóż to jest. Uprzejma prośma o próbę określenia wieku, i producenta.
Foto 1 - z typową łuską mauser
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.