igor02 Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 A ten Niemiaszek to chyba nie przeżył??:):):) A swoją drogą to nie miały być poszukiwania na strychach chyba.hehehe.
fakker Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 Hmm czy przeżył ? Nie pytałem sie go :-)Od góry jest jeszcze jedna dziurka chyba odłamek go jeszcze ukąsił.A na strychu też niezłe fanty Igor wychodzą popatrz na inne posty.heheheKolekcja z wykopek z lasu zostanie pokazana pozniej a do lasku od strony ktorej wchodze cieżko podjechac teraz, za dużo wody i grząsko jak cholerka i łatwo sie zakopać.
igor02 Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 Witam. Czy ktoś słyszał coś o niemieckim lotnisku polowym albo zapasowym na polach mniej więcej między drogą koło stadionu w Goliszowie a stacją kolejową(to lokalizacja zasłyszana nie sprawdzana).Pozdrowionka.
fakker Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 coś mi świta na ten temat a od kogo masz taka informacje?pozdro
Lokomotywa Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 bardzo prawdopodobne - jezeli istnialo lotnisko w Krzywej to napewno były wyznaczone lądowiska zapasowe w poblizu , chociaż bliskośc Legnicy i Lubina by temu przeczyła - pytanie tylko czy było kiedykolwiek używane jako lądowisko
igor02 Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Te informacje pochodzą od zaprzyjaźnionego myśliwego ale hasło padło podczas rozmowy na całkiem inny temat a nie było możliwości drążenia tego tematu. Może przy następnym spotkaniu dowiem sie czegos dokładniej.
fakker Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Napisano 24 Kwiecień 2006 Z tego co mi wiadomo to na polach między Goliszowem a Jaroszówką rozbił się co najmniej jeden samolot prawdopodobnie Me-109 ale nie jest to do konća potwierdzona informacja . A co do lotniska polowego szlyszałem o nim od wielu ludzi tylko nikt nie potrafi wskazac konkretnego miejsca .
MOLA Napisano 29 Lipiec 2006 Napisano 29 Lipiec 2006 Do Lokomotywy Odnosnie Krzywej: znajomy opowidał mi ze w latach 60 -tych pracował z niemcem a raczej Slazakiem w Legnicy ktory w czasie wojny miał brata pilota ktory stacjonował w Legnicy i jezdził do niego do legnicy w odwiedziny.Brat ów (pilot(stacjonował w koszarach przy wylocie ulicy złotoryjskiej , był pilotem bąbowców ktore stacjonowały w krzywej(jesli tam wogoel było lotnisko) do krzywej ich dowozili autami .samoloty te dokonywały nalotow na ZWiazek Radziecki . Nocowali i leczyli rany własnie w legnicy na przeciwko tych koszar był ich szpital dokładnie w lasku Złotoryjskim . Tyle słyszałem z opowiesci ale czy to prawda nie wiem .Moze ktos cos wiecej wie to prosze napisac.Pozdrawiam wszystkich
komunacccp Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 w łukaszowie tez bylo lotnisko i szkola pilotuw niemieckich! po wojnie teren zajeli rosjanie. tez ciekawy teren
igor02 Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Czy ktoś był ostatnimi czsy w Jaroszówce a dokładniej w lesie do którego okolic prowdzi droga przy sklepie???
pattern1937 Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Chciałbym troszkę odświeżyć temat:Czy tereny Jaroszówki i Liśca są już przekopane? Znajduje się tak jeszcze jakieś ciekawsze fanty?
iskra Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 pattern1937-przekopane ostro .Od czasu do czasu coś wyjdzie przypadkiem.Dużo ludu się przewaliło przez lasy tej okolicy.Ja jeżdze tam często i z każdym rokiem coraz gożej.Jedyne co zostało to granaty mozdzieżowe walające się po całej okolicy.Jak będziesz jechał w te lasy to uważaj na leśniczego straszny z niego kawał ... pozdro ;0
pattern1937 Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Razem z Iskrą i Szwajcarem, byliśmy w niedziele w tych rejonach, mi niestety padły baterie w Jablu i musiałem zmieniać się z wykrywaczem ze Szwajcarem (za co bardzo mu dziękuje). Ogólnie troszkę mało fantów. Proszę uważać na pocisk od Panzerfausta, który leżał w dołku.
pares Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Kopał ktoś w okolicach Raszówki. Mój brat opowiadał, że były tam pozostałości okopów, a w rodzinie krązy historia jak przytargał kiedyś z lasu parabelkę i niemieckiego tuczka, który przezornie trafił do jakiejś studni.
iskra Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 pares-z tego co wiem i widziałem okopów z II WŚ tam nie ma.Mieszkałem kiedyś w pobliskich Rzeszotarach i znam ten teren. Może chodzi ci o okopy przy przepompowni paliw w Raszówce .Był to teren Rosjan i cała przepompownia jest okopana.Ale to okopy z lat 70tych.ja raz byłem w Raszówce na wykopkach ale nic ciekawego nie wyskoczyło.Bardziej opłaca pochodzić po starych barakach w przepompowni.
rabat Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 odświeżam temat jaroszówki ponieważ mam zamiar tam pokopać. może mi napiszecie czy jest jeszcze szansa na znalezienie tam jakiejś militarki.????
sobolaro Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Witam kolegów. Przez przypadek znalazłem wątek o Jaroszówce, a tak się szczęśliwie składa, że mieszkam jakieś 30 km od tego miejsca i chętnie wybrał bym się tam na poszukiwania. Martwi mnie tylko jedna sprawa, jeżeli już w 2006r pisaliście, że nic tam się ciekawego nie znajdzie to co dopiero w czasach teraźniejszych? Proszę o zamieszczenie jakiś fotek trafionych fantów właśnie w tych okolicach.Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
regers Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 Ostatnio byliśmy tam w kilka osób i generalnie lipa! Wyskoczył hełm szwabski szrot, szturm pancerny oczywiście złamany szkoda, kilka monet i jakieś drobiazgi same śmieci. Łaziliśmy całe 2 dni w okolicach jaroszówki i liścia i nic!
Daffim Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 W takim razie i ja się zapytam, dużo słyszałem o lasach dookoła Jaroszówki. Jak myślicie jest sens się tamn jeszcze wybierać?
Kadaf Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 regers ma rację - parenaście kilometrów marszu po lesie przy cudownych, intensywnych opadach deszczu i totalna lipa jeśli chodzi o las i najbliższą okolicę rzeczki...sam stopiony złom...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.