dzava Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Napisano 31 Sierpień 2005 Potrzebuję pomocy zwłaszcza u osób które mają swoich zbiorach i bibliotekach domowych, albo mają dostęp do Przeglądu kawalerii i Broni Pancernej". Potrzebuję kserokopie kilku wybranych artykułów z tego pisma, a niestety nie mam do niego dostępu. Oczywicie gwarantuję zwrot kosztów ksero no i przesyłki oraz moją dozgonną (czyli długotrwałą) wdzieczność. Kontakt na emila.Z góry dzięki
dzava Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Napisano 1 Wrzesień 2005 Korzystając z forum chciałbym serdecznie podziękować Szymonowi z Warszawy, który zaoferował mi swoją pomoc w wykonaniu kserokopi artykułów z PKiBP ze zbiorów CBW. Jeszcze raz dziękuję za bezinteresowną chęć pomocy.
dzava Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Napisano 1 Wrzesień 2005 Małe sprostowanie na forum dla innych Szymon - iewidzialna ręka", pomocna dusza" - nie jest z Warszawy ale z Pruszkowa - tym bardziej dzięki SzymonArtur z prowincji
Ostoja Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 WitamJesli ktos z Was posiada Przeglad Kawalerii i Broni Pancernej" numer 145 Londyn 1993 to prosze o kontakt. Potrzebuje jeden artykuł a to czasopismo ciezko gdzies dostac w Polsce.
dudzin Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 W poniedziałek sprawdzę, czy akurat mamy coś z tego rocznika w naszych zbiorach. Generalnie szczególnie dla tych z Warszawy poza CBW PKiBP" jest dostępny w Bibliotece Narodowej.
Kuba007 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Ostoja o jaki artykuł Ci chodzi? Mam ten numer
fanatyk6 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Witam,Ma ktoś może numer z tym artykułem: - Hlawaty Andrzej, Bój 6 pułku ułanów pod Uniejowem 10 września 1939 r., ,,Przegląd Kawalerii i Broni Pancernej” 1971, nr 61?Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam,fanatyk6
Liliana1 Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 Witam, czy ktoś ma moze dostęp do którejś z tych pozycji:1) Zarys historii wojennej 6-go Pułku Ułanów Kaniowskich / oprac. Henryk Kiszko-Zgierski,Warszawa : Wojskowe Biuro Historyczne, 1930.2) Dzieje 6 Pułku Ułanów Kaniowskich / Andrzej Hlawaty ; [red. Zygmunt Godyń], : Londyn : Przegląd Kawalerii i Broni Pancernej", 1973.Potrzebuję zdjęcie Stefana Cieńskiego, dowódcy 6 Pułku Ułanów Kaniowskich (1919-1920).Będę wdzięczna za pomoc.Pozdrawiam.Liliana
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.