danieloff Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Napisano 31 Sierpień 2005 Witam,pytanko jak w temacie. Podobno to pruski tasak z okresu wojny francusko - pruskiej. Jelce ułamane. Poprzedni właściciel - rolnik indywidualny - zmasakrował trochę rękojeść. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Daniel
Lokomotywa Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 to mi wyglada na kozacką szaszkę ale pewny nie jestem
danieloff Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Napisano 31 Sierpień 2005 Nie, za krótkie, długości mniej więcej tasaka michałka" lub bagnetu do Werndla. Znalezione kiedyś w okolicach koszar w Jarosławiu (Podkarpackie).
danieloff Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 To dokładnie taki sam, tylko z mojego egzemplarza ktoś zrobił szaszkę:-), bardzo dziękuję, Cyrograf.Daniel
danieloff Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Napisano 1 Wrzesień 2005 A ma ktoś może zdjęcie kompletnego egzemplarza? Jaki to model?
Cyrograf15 Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Wzór 1864. Nie mam skanera więc z katalogu się nie uda, ale wieczorem postaram się zrobić foto tasaka.Wojtek
Pytanie
danieloff
Witam,pytanko jak w temacie. Podobno to pruski tasak z okresu wojny francusko - pruskiej. Jelce ułamane. Poprzedni właściciel - rolnik indywidualny - zmasakrował trochę rękojeść. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Daniel
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.