Skocz do zawartości

Odkrywcy ?

sadyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pozostalosci pracy odkrywcow". Miejsce Wroclaw, czas sierpien 2005. I jak nie maja sie wsciekac lesniczy i gajowi. A ci rzetelni odkrywcy w jakiej znajda sie sytuacji jak tam trafia?
1.

Napisano
w gorach sowich takich miejsc sa dziesiatki. efekt takiego dzialania rodzi wrogosc sluzb lesnych, jak i zwyklych ludzi. niestety, pomimo wielu uwag, apeli, postow i Bog jeden wie czego jeszcze o zakopywaniu, sprzataniu itp. czesto napotykamy na takie miejsca.

patrzac na takie miejsca popieram wlepianie mandatow, rekwirowanie wykrywek i wszelkie inne dzialania odpowiednich slub.

pozdrawiam

kruku
www.poszukiwania.pl
Napisano
tak z ciekawości który rejon we Wrocławiu??

niestety to popularny widok ostatnio z kumplem zakopywaliśmy metrowy dołek , bo komuś chciało się wykopać zardzewiałe taśmy do amunicji samolotowej , wybrać kilka sztuk i reszte zostawić , i to pół metra od drobi i z kilometr od leśniczówki!!! I też niestety pod Wrocławiem
Napisano
niestety to nie tylko problem z Wrocławia ale z całej Polski, aż żal patrzeć jedni zostawiaja doły inni smieci wywożą do lasu :(, i mają głęboko to co tu piszemy, chba nie da sie tego zmienić .Pozdrowienia dla tych co po sobie zakopują
Napisano
No ostatnio czesząc pole i ładnie zakopując dołki, poleciałem z kumplem na 20 złotych za dziury po innych kopaczach" które zostawiali wcześniej po sobie. K....! I z tego co czytam na forum, co poniektórzy twierdzą, że na polach dziur zakopywać nie trzeba!!!
Napisano
sopel masz racje. w wielu przypadkach nie chodzi o poszukiwaczy tylko idiotow, ktorzy wywoza smieci do lasu zakopuja (lub nie). kawalki popekanej porcelany wcale nie musi oznaczac dzialalnosci naszych kolegow.
ale o zakopywaniu dolkow mowic trzeba.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Witam
Panowie tak postępując zdradzacie innym swoje miejsca poszukiwań. Zapominacie ile nieraz czasu trzeba poświęcić aby znaleźć miejsce gdzie fanty się sypią obficie. W dzisiejszych czasach wystarczy zrobić dołek a po kilku dniach zastaniecie krajobraz księżycowy. W przypadku Nas (kretów) strata nie powetowana.
Napisano
Witam. Panowie takie pozostałości po pseudo odkrywcach" zdarzają się coraz częściej. Jestem z Mazur i ostatnio zauważyłem takie miejsca na szlaku przemarszu wojsk Samsonowa w okolicy jednego z dawnych poligonów (celowo nie podaję dokładnej lokalizacji by nie wabić innych takich odkrywców"). To co tam zobaczyłem dosłownie mnie przeraziło. Ogromne dziury w ziemi, porozrzucane resztki kości zwierząt (chyba konia?), pozostałości po uprzęży i mnóstwo śmieci(puszki, papiery itp.). Słyszałem, że w sierpniu działała tam jakaś z wykrywkami z Braniewa, ale nie jestem pewien. Takich „odkrywców” powinno się eliminować z naszego środowiska.
Napisano
Takie widoki to normalka. Jeśli któryś był na Helu w tym roku to widział co tam się dzieje, dół na dole i ciężko to na dziki zwalić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie