bjar_1 Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Napisano 29 Sierpień 2005 Proszę o informacje w jakich wariantach kolorystycznycgh były :- granaty jajka" Ei.Hgr.39- granatniki Panzerfaust 100mprosiłbym o ewentualne zdjęcia przedmiotów w oryginalnej farbie lub jej próbki.pozdrawiambjar_1
imperorr Napisano 29 Sierpień 2005 Napisano 29 Sierpień 2005 granathttp://www.inert-ord.net/ger03a/gerhgr/index.html
Fall Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 WitamWszystkie mozliwe kolory!Panzerfausty, od praiwe bialych po ciemnozielone/brazowawe.A w kolekcji moich jajek (kolo 45 sztuk) mam:srebrne, oxydowane, fosfatowane, od zoltych - po brazowe (rozne odcienie), feldgrau, zielone (dziwnie jasny kolor), luftwaffeblau (przemalowny pozniej na zolty...), czarny pomalowany na zielono, pokryty pozniej farba okopowa z trocinami... (musialo im sie bardzo nudzic...) itd itp...poz Fall
imperorr Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 fosfatowane-co to znaczy jakis opis, zdjecie , mozna?
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Napisano 30 Sierpień 2005 Fall - nie wiedziałem! Myślałem tylko o piaskowych lub feldgrau :) Dałbyś radę wstawić zdjęcia tych twoich cudaków? Dzięki za pomoc.pozdrawiam!
Cyrograf15 Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 Fosfatowanie to coś jak oxydowanie, powłoka chemiczna z związkami fosforu antykorozyjna. Wojtek
Fall Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Hejmam pod reka (jestem na urlopie... hihi) tylko kilka...oto maly wybor...http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62632774poz Fall
Grzesio Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 Czy fosfatowanie to to samo co fosforanowanie czyli parkeryzowanie? :)PzdrGrzesio
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 Malowanie tak mi wyszło ,farbę skopiowałem ze skrzynki na taśmę do MG. Lepeij bym już nie wykombinował :)bjar_1
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 http://img399.imageshack.us/my.php?image=granat0023ae.jpgWitajto reszta co lezy u mnie w domku...akurat te z rocinkami" i reszte tych inniejszych" zostawilem u kuzyna...poz FallPS co do twojego, to tak jasnych kolorow na oryginalach osobiscie nie spotkalem... lecz kto wie... kolekcja sie powieksza...
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 aaaaa zwroc uwage na zapalniki...robili z czego popadnie... stal, alu, cynk, mosiadz...i skladanki z roznych metali...poz Fall
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 Fall - kolor farby tak jak pisałem zerżnąłem" ze skrzynki na taśmę do MG więc granat pomalowałem takim samym kolorem. Może i takich nie było... :) A co do zapalników to wiadomo - stal ,cynk ,mosiądz - wąsy w dół ,wąsy w górę i bez wąsów...oba moje zapalniki są z 1944 r.pozdrawiam
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 no zapalniczki widze ze sliczniutkie!jak bys mial ich adwyzke" to chetnie wezme...moze zauwazyles, moje nowe nabytki - fota z allegro - sa niestety bez zapalniczek...poz FallFalljagrgt1@o2.pl
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 Uuu z zapalnikami to i u mnie ciężko - niebieski to strychowiec bez spłonki detonującej (idealny!) ,drugi to ładny wykopek. Niestety nie mam ich w nadmiarze ,a w niedoborze :)
sajmon18 Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 hmm święta Ci sie bjar pomyliły na Boże Narodzenie sie nie maluje jajek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.