bjar_1 Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 Proszę o informacje w jakich wariantach kolorystycznycgh były :- granaty jajka" Ei.Hgr.39- granatniki Panzerfaust 100mprosiłbym o ewentualne zdjęcia przedmiotów w oryginalnej farbie lub jej próbki.pozdrawiambjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 granathttp://www.inert-ord.net/ger03a/gerhgr/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 WitamWszystkie mozliwe kolory!Panzerfausty, od praiwe bialych po ciemnozielone/brazowawe.A w kolekcji moich jajek (kolo 45 sztuk) mam:srebrne, oxydowane, fosfatowane, od zoltych - po brazowe (rozne odcienie), feldgrau, zielone (dziwnie jasny kolor), luftwaffeblau (przemalowny pozniej na zolty...), czarny pomalowany na zielono, pokryty pozniej farba okopowa z trocinami... (musialo im sie bardzo nudzic...) itd itp...poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 fosfatowane-co to znaczy jakis opis, zdjecie , mozna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 Fall - nie wiedziałem! Myślałem tylko o piaskowych lub feldgrau :) Dałbyś radę wstawić zdjęcia tych twoich cudaków? Dzięki za pomoc.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Fosfatowanie to coś jak oxydowanie, powłoka chemiczna z związkami fosforu antykorozyjna. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Hejmam pod reka (jestem na urlopie... hihi) tylko kilka...oto maly wybor...http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62632774poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Czy fosfatowanie to to samo co fosforanowanie czyli parkeryzowanie? :)PzdrGrzesio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Dzięki Fall!pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Malowanie tak mi wyszło ,farbę skopiowałem ze skrzynki na taśmę do MG. Lepeij bym już nie wykombinował :)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 http://img399.imageshack.us/my.php?image=granat0023ae.jpgWitajto reszta co lezy u mnie w domku...akurat te z rocinkami" i reszte tych inniejszych" zostawilem u kuzyna...poz FallPS co do twojego, to tak jasnych kolorow na oryginalach osobiscie nie spotkalem... lecz kto wie... kolekcja sie powieksza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 aaaaa zwroc uwage na zapalniki...robili z czego popadnie... stal, alu, cynk, mosiadz...i skladanki z roznych metali...poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Fall - kolor farby tak jak pisałem zerżnąłem" ze skrzynki na taśmę do MG więc granat pomalowałem takim samym kolorem. Może i takich nie było... :) A co do zapalników to wiadomo - stal ,cynk ,mosiądz - wąsy w dół ,wąsy w górę i bez wąsów...oba moje zapalniki są z 1944 r.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 no zapalniczki widze ze sliczniutkie!jak bys mial ich adwyzke" to chetnie wezme...moze zauwazyles, moje nowe nabytki - fota z allegro - sa niestety bez zapalniczek...poz FallFalljagrgt1@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Uuu z zapalnikami to i u mnie ciężko - niebieski to strychowiec bez spłonki detonującej (idealny!) ,drugi to ładny wykopek. Niestety nie mam ich w nadmiarze ,a w niedoborze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon18 Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 hmm święta Ci sie bjar pomyliły na Boże Narodzenie sie nie maluje jajek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.