Skocz do zawartości

Szukam chętnego do wydobycia ''Tygrysa''

Piotrr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chętnie udzielę informacji na temat miejsca w okolicach Wrocławia w którym czeka na wydobycie czołg,najprawdopodobniej ygrys" (info mam od znajomego,jest to pewne na powiedzmy 75%)
Info udzielę tylko osobie która faktycznie byłaby w stanie wydobyć pojazd
Oczywiście pojazd jest dla tego który go wyciagnie :)

Udzielę też informacji na temat miejsca we Wrocławiu w którym na 90% mozna rozne fanty wykopac (miejsce praktycznie nieruszane od wojny)

zainteresowani niech piszą sybilla84@wp.pl
Napisano
Cóż,nie mam pewności że tam jest i że to ygrys" ale wypowiedzi pika i sierhanta to po prostu buractwo,wlasnie dlatego szukam konkretnych ludzi,juz sie zglosil jeden i byc może coś zdziałamy
Natomiast to nie ten ygrys" panie Marecki,zresztą pan wie o jaki czołg mi chodzi bo już o tym rozmawialiśmy kiedyś
Gwoli przypomnienia się,rok temu załatwiłem panu kontakt z dziadkiem" który w 1945 r przyjechał z ramienia rządu badać wrocławskie podziemia i obiekty militarne.
Szkoda tylko ze nie poinformował mnie pan jakie informacje uzyskał pan od tego dziadka",a tak się umawialiśmy

Pozdro dla wszystkich
Napisano
Jeśli faktycznie jesteż pewien swojego informatora, a wiedzę jego możesz zweryfikować to polecam zainteresować tematem jakieś muzeum np MWP z Warszay lub Orła Białego ze Ska. Kam. Tak wspaniały i unikalny czołg mogliby wtedy obejrzeć wszyscy :]]
pozdrawiam
Napisano
tak jest, wal do MWP albo innych instytucji które mogłyby potem wyeksponowac znalezisko. dobrze byłoby, żebyś wczesniej sprawdził, czy tam coś faktycznie jest (odkrywka, wykrywacz?).
pozdr
Napisano
Oksio ,a tak 100 razy bardziej trafi go szlag jak sobie poleży kolejne 60 lat w wodzie, czy bagnie. W MWP przynajmniej zostanie opatrzony" i każdy go będzie mógł obejrzeć...
Napisano
Witam!
KacperW.! Wybacz, ale nie masz racji... Oksio i parę innych osób ma złe doświadczenia z MWP, dlatego mogą coś mówić na ten temat. Poza tym MWP w Warszawie w forcie Czerniaków (a raczej na jego tyłach) wystawia sobie złą reklamę trzymając tam eksponaty światowej klasy pod chmurką gdzie się utleniają. Nie przekonasz nikogo, że jest to właściwa opieka nad zabytkami. Równie dobrze mogliby wysłać je do huty. ):
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Jeśli ktoś uważa, że lepiej by czołg leżał pod ziemią niż stał w muzeum to nasze zdania pozostaną różne do czego mamy oczywiście prawo. Co do rdzewiejących wspaniałych pojazdów na Forcie Czerniakowskim to pełna zgoda, że skandalem jest iż stoją i rdzewieja pozostawione samym sobie. Oczywiście w razie czego MWP nie jest jedyna alternatywą..
pozdrawiam
Napisano
Witam!
Przepraszam za uszczypliwość, ale stwierdzam, że chyba masz problemy z czytaniem... Gdzie ja niby napisałem, że lepiej aby czołg tkwił pod wodą niż w muzeum??? To oczywiste, że miejsce zabytku jest w muzeum, ale takim które będzie dbało o niego, a nie dopuszczało do jego dalszej dewastacji. A tak dzieje się MWP, które Ty przecież wskazałeś...
Pozdr.
wars98
Napisano
ależ przecież wszyscy wiemy jak jest z tą dewastacją" - wsio się o $ rozbija. trzeba tylko mieć nadzieję, że kiedyś będzie lepiej...
moim zdaniem lepiej byłoby, żeby taki eksponat znalazł się w zbiorach MWP lub INNEJ INSTYTUCJI (jasne, że w godziwych warunkach) niżby miało stać u kogoś NN w garażu lub trafić do zbiorów kasiastych muzeów zagraniczych.
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie