dami3 Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Mam pytanie do wszystkich tu obecnych: Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w poszukiwaniach na wyżej wymienionych obszarach, zwłaszcza na Białorusi. Jak wygląda sprawa z ewentualnym przewiezieniem fantów nie militarnych do Polski. Wiem, że nikt tam za nami nie przepada ale może nie jest aż tak źle??Pozdro
marek123 Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 hehe cos cicho sie zrobilo moze siedzi na granicy :D
dect Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Wg tego co wiem to w rosji wykrywacze sa zaliczane do sprzetu wojskowego i nie wolno ich posiadac i uzywac bez masy papierwo, a juz szczegolnie obcokrajowcom. Przez analogie patrz wwoz przez granice.Bialorus - ze wzgledu na powszechnie znane, przejsciowe ochlodzenie" stosunkow odpuscilbym sobie tam wizyte - na razie przynajmniej.A w obu krajach, przez tzw organa" panstwowe szczegolnie mile widziane sa amerykanskie (europejskie juz mniej) srodki platnicze - pomagaja rozwiazac wiele problemow i niejasnosci, ale czyni to zabawe troche droga...
krecix Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Przed wyjazdem poczytaj jak tam jest ;-)http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/odyseja/odyseja.htm
SZUKAM. Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 :) no dokładnie tak własnie wyobrażałem sobie zakończenie opowiadania jak zaczynałem czytać. Te 150$ to była przepustka. Ale na jeden dzień:) Ciekawe :) A ja i tak pojadę, a wykrywacz wwioze w częsciach najwyżej i to 5cio krotnie przekraczając granice. Zobaczymy.
maxim026 Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 panowie a co tam u Skury 33 pewnie tyle ma fantow że biedny zabraćsie do kraju nie moze ha aha ha ha :)))
dami3 Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 Wielkie dzięki dla SZUKAM. i dla Krecix-a, artykuł rozbawił mnie do łez. Panowie to jest prawdziwa przygoda. :-))))))
maxikasek Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 jakiś czas temu czytałem że pozwolenie roczne na poszukiwanie militarii w okręgu Petersburskim kosztuje 200$ . natomiast w Kaliningradzie wymagane jest jednorazowe pozwolenie od gubernatora- strefa wojskowa.
Skura 33 Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 Witam !Właśnie wróciłem z UKRAINY. Nie ma żadnego problemu z chodzeniem z wykrywaczem, dużo osób z tych stron chodzi z wykrywaczami, mam paru kolegów jednego spytałem ile zapłacił za swój wykrywacz powiedział 1500$$$ i kupił go tylko do szukania monet i biżuteri byłem lekko zaskoczony tą ceną.Na początek trafił mi się MP-40 u pewnego mieszkańca który dostał go zaraz po wojnie od partyzanta. Stan 5-.
krecix Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 WOOOW 1500$ za wykrywke... a na serio dobry sprzet tyle kosztuje.Zdradz nam jak przewiozles sprawny (stan 5-) MP-40 przez granice ????ps. Tygrysa nie przywiozles na lawecie ?
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 Skura - daj fotki tego MP-40 zobaczymy czy rzeczywiście stan na 5- ;)pozdrawiambjar_1
stedke Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 a ja dzis u sasiadki -(tej co na mnie donosi)pod wycieraczka znalazlem piekna stuka FG43.totalny unikat wierzy mi ktos hyhy;)pozdro.a na powaznie jezeli Skura33 naprawde masz tego mp'ka to pokaz fotki i innych fantow z tego rejonu.
PATRON Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 buehehehehe....może i z chodzeniem z wykrywką to nie ma problemu , ale za to żeby dojechać gdziekolwiek samochdem to trzeba sięliczyć co najmniej z 15 kontrolami dokumentów samochodu na każde 10 kilometrów i w dodatku można dostać mandacik za brak aktualnych badań technicznych linki do holowania .......5 USD ......bo jak wiadomo obowiązującą walutą jest dolar amerykański ......jak w każdym cywilizowanym kraju .....A jak kolega wam pokaże to strach sie bac .....:-)))PZDR PATRON
SZUKAM. Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 Patron.. a byłes Ty tam kiedyś choć raz???? :)))))))nie pięć one zielone a 5 hrywien dla ułatwienia. drogi nie sa złe tak do końca. Ale lepiej po bocznych jeździć wolniej :)))))Pozdrówki. Dzikie Pola to już naprawdę historia która się nie wrati. Specyfika kraju .. no cuż .. na wyjazd prywatny własnym samochodem .. kraj dla odwaznych. Wyjazd do Lwowa własnym autem, do 5 lat odradzam. Można go najczęsciej później odkupić po okazyjnej cenie. Najczęsciej stosowana metoda na stłukę czy obcierkę. Zawsze w pobliżu jest milicjaner którego trudno nie podejrzewać, że jest w firmie". W mniejszych miejscowościach i wioskach autowywoła pozytywną sensację najczęściej., Zwracam uwagę na słowo :sensację i związane z tym zainteresowanie. a wogóle to piękny kraj .. w bok od szosy głownej.
Skura 33 Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 Narazie tylko przywiozłem zamek, pompke i magazynek fotki we Wtorek bo jade znów na 4 dni do tego pięknego kraju :D.Kolega z Ukrainy (Celnik) powiedział mi że nie dawno nie daleko granicy ( ROWNO ) jakieś 5km-10km został znaleziony Niemiecki Czołg Tygrys" przez Niemiecką ekipe poszukiwawczą, był cały, kompletny znaleziony w bagnie.Po jakimś czasie został wywieźiony na lawecie przez tą ekipe do NIEMIEC, na własne oczy widział jak 5km ciągneli tygrysa na lawecie przez ulice i nie mieli problemu na granicy udało im się wywieść.Wiem gdzie jest zatopiony czołg prawdopodobnie niemiecki 200km od przejścia granicznego ROWNO. Jest na 100%% poinformował mnie kolega milicjant. I nie długo biore się za robote, ale i tak nikt nie wierzy dopóki nie zobaczy fotek.
bjar_1 Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 No to Skura zaskocz nas tymi fotkami - czekamy! :)
krecix Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 No tak.... wywiezli na lawecie Tygrysa - a Ukraina otwarla nowe bezposrednie przejscie graniczne z Niemcami.Nie uwazasz ze taki przewóz przez Polske/Slowacje/Czechy/Wegry odbilby sie duzym echem w mediach ?
TIX Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 co najciekawsze - jedyna miejscowość o nazwie ROWNO jaką znalazłem jest w woj. zach.- pom. :D
maxim026 Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 no tak skura33 wypad znaczy udany pogratulować tylko pogratulowac no i widze że celników poznałeś no i mielicii troche teraz to twoi koledzy to dobze no to dawaj foty tegoMP-ka , no chyba wziąłeś cyfre na wyjazd do Ukrainy czy Białorusi nie no bo zapomnieć cyfry to tylko matoł może takie żeczy robić więc jak dawaj foty i nieściemniaj . a ja za swój wykrywacz dałem 5500$ i to kolega z tajwanu mi przywiózł.
PATRON Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 SZUKAM ......właśnie Gruby był na Ukrainie i generalnie to jednak jest to dosyć egzotyczny "kraj ...tak jak napisałem ...A kiedy ty byłes tam samochodem !!!!!!i to na nie tamtejszych numerach???:-))))))PZDR PATRON
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.