Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet niemiecki

saper1939

Pytanie

Napisano
Witam.Posiadam bagnet oficera krigsmarine(czy jak to sie pisze).Ale nie jestem przekonany w zupelnosci czy tak.Niestety narazie nie mam aparatu ale spróbuje go opisac:wygladem przypomina maly miecz,pochwa bagnetu wykonana jest chyba z nierdzewki i obita czarna skóra,posiadarówniez lancuszek na zawieszenia na pasie(chyba).Prosze o pomoc w identyfikacji tego bagnetu.
Pozdrawiam

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam niestety bagnet nie jest na sprzedaz.W podanym linku nie ma takiego bagnety chociaz uchwyt jest tak samo opleciony ozdobnym drytem.Niestety mój nie jest az tak ladny jak te na fotkach.Lancuszek wykonany jest z kólek aluminiowych.Prosze o jakis dobry link z bagnetami.
Pozdrawiam Marcin
Napisano
Witam . Saper 1939 , to jest kordzik luftwaffe pierwszy model . A cena ? Jeżeli ma wszystkie swastyki ze złoceniami , rekojeśc ze skórą i oplotem jest orginalna myśle ze spokojnie za 1000zl by poszedł . Ja osobiście taki kupiłem za 600 zl , ale skóra na pochwie już nie była orginalna . Pozdrawiam .
Napisano
Witam.Posiadam bagnet oficera krigsmarine(czy jak to sie pisze).Ale nie jestem przekonany w zupelnosci czy tak.Niestety narazie nie mam aparatu ale spróbuje go opisac:wygladem przypomina maly miecz,pochwa bagnetu wykonana jest chyba z nierdzewki i obita czarna skóra,posiadarówniez lancuszek na zawieszenia na pasie(chyba).Prosze o pomoc w identyfikacji tego bagnetu.
Pozdrawiam
Napisano
witaj!
jest to FLIEGERDOLCH M.1935 pierwsza wersja kordzika Luftwaffe.....
co do ceny to ciężko go wycenić ze względu na to iż jest zdenazyfikowany....na zachodzie kordy takie chodzą po ok.850-1100 euro( w Polsce odpowiednio mniej:) ...jednakże są ze wszystkimi detalami....ten egzemplarz wymaga dużo wkładu pieniężnego i pracy aby wyglądał godnie...jednakże fant dobry! nawet w takim stanie ( niewiadomo czy się cieszyć czy też płakać )...
pzdr.chinczyk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie