kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Łącznościowcy rozkładają linię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Są i Niemcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Rozpoczęła się walka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Szpital polowy pracuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Po udanym kontrataku Polacy muszą się niestety cofnąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 I Niemcy zajmują ich pozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Jak to w każdej bitwie: straty muszą być ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sherman Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Siemka! Nie ma za co! Ten kapelusz zostawiłem u kumpla. Daj e-maila do podam ci jego adres. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Witam w imieniu organizatorów-chciałem BARDZO SERDECZNIEpodziękować wszystkim którzy przybyli zarówno w mundurach jak w cywilkach.Wspólnie udowodniliśmy że można zrobić coś bez kasy a to w obecnych czasach coś niesamowitego.A tylu wspaniałych ludzi dawno nie spotkałem nawet na wielkich zlotach,co przesądzało o atmosferze bo liczy się jakość a nie ilość.Wybaczcie że nie wymienie i wszystkich z osobna którzy tak wspaniale wsparli impreze. Wjazd na most graniczny jest szeroko komentowany-w Cieszynie chodzą pogłoski że doszło do naruszenia granicy {nigdy nie zapomne wystraszonej miny czeskiego granicznika gdy kawaleria zastanawiała się po drugiej stronie mostu czy jednak nie odbić znowu zaolzia :-}} DO ZOBACZENIA ZA ROK W WYRACH I CIESZYNIE KU CHWALE RZECZYPOSPOLITEJ. KRZYSZTOF NEŚCIOR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 witam !pare fotek z imprezy mozna znalesc na stronie:http://fotoreportaz.ox.pl/?p=fotoreportazShow&iReportId=361pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 the best jest Wehrmahtowiec w mundurze w plamki Bundeswehry!czwarta czesc galeri!nr 2 WH w spodniach brazowych BDU!nr 3 oficer SS z Ritterkreuzem z listkami i naszywkami za zniszczenie czolgow (w 1939 SIC!)(nie wspomne o czapkach m43, panterkach itd w 1939...)pozatym fajne fotki...;o)poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Kazdy orze jak moze....", niestety budzet naszej imprezy wynosil 0,0 zloty (zero), musielismy siegnac do wlasnych (raczej pustawych) kieszeni i cieszymy sie z tego co udalo sie zrobic, zwlaszcza, ze jedyne co moglismy zapenic uczestnikom to miska grochowki,piwo i miejsce w namiocie. Jeszcze raz dzieki wielkie!!! wszystkim uczetsnikom i publicznosci.pozdrawiamart1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Witam . Fall masz racje że te niektóre ozdóbki można by zdjąc z tych mundurów niemieckich . I chyba trzeba stwierdzić że większośc rekonstrukcji 1939roku to kombinacja ( jesli chodzi o strone niemiecką ) . Ale jeszcze nie widziałem rekonstrukcji walk rosjan z polakami z 1939 roku (duże wyzwanie dla rosjan!). Pozdr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Hmmmm.Wiesz Fall, byłem na 150% pewien, że się odezwiesz i skrytykujesz Niemców z tej imprezy. Tak ja napisali Koledzy z Cieszyna- zrobili imprezę bez wsparcia finansowego gminy lub sponsora, więc o pomocy pewnej poznańskiej firmy nie było mowy. Niemcy z tej imprezy przyjechali często nawet z dosyć daleka, więc wielkie dzięki dla nich za to. Byli umundurowani lepiej lub gorzej, ale byli.Natomiast jeśli jesteśmy już przy komentowaniu (bynajmniej nie krytykowaniu), to czy to nie jeden z Twoich fliegerów zasuwał 15.08 w Poznaniu z niczym nie przykrytą kamerą cyfrową na pace kettenkrada i to przed paruset tysiącami widzów TVP ? (piszę bo nie byłem w Poznaniu, ale widziałem go w relacji w przerwie transmisji z uroczystości w Warszawie). Oczywiście mogę się mylic, ale wydaje mi się, że był to jeden z ludzi z Twojej wysoce profesjonalnej grupy, gdyż to chyba on w Wyrach czepiał się nas, że źle rozłożyliśmy siatkę maskującą .PozdrawiamPrzemek kiler" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Fall, zorganizuj impreze rek. i wtedy pogadamy o profesjonalizmie ok ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sherman Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Ja byłem jednym z tych niemców co mieli plamki bundeswehry. Zorganizowanie tego pikniku militarnego było jak zrobienie czegoś z niczego, i tak donbże że bez żadnej kasy udało sie zorganizować taką fajną inscenizacje :D było naprawde dobże i myśle że większość była i jest z tego zadowolona. :D ble co ja mówie nie tylko inscenizacje ale i też oglądanie wieczorami filmów wojennych np. WESTERPLATTE" . :D wogóle cała impreza była super :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Witam . Chłopaki przecież wiadomo że wyposażenie dużo kosztuje - nie każdego stać . Jak na imprezke z zerowym wsparciem ze strony sponsorów to i tak jest to rewelacja - przyznam szczerze że też miałem pojechać , ale troche za daleko mieszkam ( może za rok ) , a odnośnie uwag w umundurowaniu to i tak widownia zazwyczaj ma na ten temat zerowe pojęcie wieć nie ma się czym przejmować .Ja w swoim mieście to i takiej imprezki nie moge sklecić ( nie mówie już o samochodzie pancernym ) więc podziwiam zapał organizatorów . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Witamwiec po kolei... - sponsoring ... jak myslicie ze ktos nas sponsorowal na Poznaniu Wartha-Ren" 2005? Jestescie w bledzie! Dojechalismy na wlasny koszt (z calej Polski i Niemiec! Ketenkrad, dwa motorki z Niemiec!), przywiezlismy kupe sprzetu (3 mozdzierze, skrzynki, optyki, Infanteriekarren, oraz Ketenkrad, dwa motorki z Niemiec! itd), wystrzelalismy na wlasny koszt setki sztuk amunicji (3,-pln sztuka plus wypozyczenie pukawki... moja akurat ciagle sie zacinala) i kolo 90 petard (imitacja ogorkow do mozdziezy - po 5,- pln sztuka), wszystko na wlasnym portwelu... - uwagi o umundurowaniu... mysle ze sa strasznie wazne! inaczej Polskie rekonstrukcje nie beda rekonstrukcjami a konstrukcjami SF... niestety nasi poludniowi sasiedzi sie w takowych specjalizuja... (dlugowlosi SS-mani, bitwy Czechoslowakow z Hitlerowcami w 1938 itp...). Poprostu dazmy do idealu i perfekcji! Argument z widownia, brakim kasy, brakiem ludzi... to nie argument... jak chcemy sobie pobiegac w jakichstam mundurkach i postrzelac - proponuje imprezy ASG! tam jest Freestyle! - organizowanie imprezy... niestety takowej nie zorganizuje juz ze wzgledow miejscowych - mam prawie 1000 km do PL... jednak jej zorganizowanie nie ma nic wspolnego z tym jak ludzie sa tam ubrani! O to powinien zadbac ten, kto dopuszcza takich przebierancow do rekonstrukcji - czyniac z niej konstrukcje SF... na tym polega profesjonalizm... - moich fligerow... nie mam swoich", jest grupa. a ja nie jestem ich wlascicielem! zaczalem tylko jako pierwszy przygode z rekonstrukcja FJ, chcialem zalozyc pierwsza w Polsce grupke FJ, jak widac udalo sie, ale nie jestem nikogo szefem! - nie mam pojecia kto z FJ na Poznaniu przejechal sie na Ketenkradzie z kamerka... jednak bylbym pewien ze na 100% nie bylo go na Wyrach! (tam bylo tylko 3 FJ i ja, jeden z nich nie przyjechal na Poznan, a zaden z nas 3 pozostalycg na Poznaniu nie mial przy sobie cyfrowki)... moze znajdziesz go na jakiejs fotce???? A tak na marginesie, to przebralismy operatora kamery w mundur FJ, zeby sie nie odznaczal w czasie rekonstrukcji, kiedy krecil filmiki - moze o niego chodzi????poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Kiler p, możesz mi wytłumaczyć, jaką to poznańską firmę miałeś na myśli?Przy okazji, pozdrowienia dla organizatorów i uczestników II Pikniku Militarnego w Cieszynie. Duże brawa chłopaki, że zwyciężyliście nad wieczną bolączką organizatorów- funduszami.Michał Różyński Mike"S.R.H Odwach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Witam . Jeśli chodzi o koszty przyjazdu na inscenizacje to chyba generalnie każdy przyjeżdza na swój koszt , i tylko organizator zapewnia jakiś posiłek lub nocleg (w szkole , schronisku ) .Raz miałem zwrócony koszt dojazdu (sponsorem była gmina w której się nie przelewało -lokalizacja polska C" !!). Ale chyba większośc ekip przyjeżdza na inscenizacje z dobrej woli a nie z przymusu tylko dla dobrej zabawy (a o zarabianu to trzeba zapomnieć, raczej pasowało by dołorzyć ). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 No cóż, zaznaczyłem że mogłem się mylić co do jego przynależności, ale fakt jest faktem, srebrna kamerka strasznie raziła po oczach. Jeśli rzeczywiście nie jest od Was to przepraszam, w każdym razie był w stroju FJ.Mike: zapewne ta, o której myślisz ;).Co do BW jako WH. Oczywiście, można mieć obiekcje, ale weź pod uwagę, że my chcieliśmy zachować drugi oprócz umundurowania czynnik wpływający na realizm inscenizacji 1939: względną przewagę liczebną Niemców ( osiągnęliśmy chyba mniej więcej równowagę ). Trudno wymagać od lokalnych imprez, które zawsze cierpią na brak Niemców, aby osiągnęły od razu poziom Beltrings. Przecież ruch rekonstrukcyjny w Polsce działa prężniej dopiero od mniej więcej 2 lat, więc trudno oczekiwać cudów. Kiedyś osiągniemy poziom, którego Ty oczekujesz, ale nie w ciągu miesiąca. Narazie trzeba zainteresowac ludzi takich jak Sherman, którzy za jakiś czas zdejmą BW, kupia porządne mundury i będą jak Wy przemalowywać hełmy w zależności od imprezy. Proszę tylko o odrobinę wyrozumiałości.Pozdrawiam Przemek kiler"P.S. Ciesze się, że podobała Ci się reszta fotek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 A co to za pojazd, jakies szczegoly: http://pliki.kx.pl/photoreport/militaria_05/085.jpg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.