Skocz do zawartości

Bzura 2005 - jak dac się zwerbować"

dnak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prawdopodobnie wejdę w posiadanie pełnego niemieckiego munduru do września i bardzo chciałbym wziąc udział w rekonstrukcji tej bitwy.
Pytanie tylko jak wygląda zapisywanie się tam? Co z zakwaterowaniem itp., oraz czy na miejscu będzie jakaś wypożyczalnia sprzętu (niestety małe sa szansę, abym miał jeszcze pieniądze na karabin), a jeśli tak w jakich cenach byłaby broń.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam
dnak

Info o rekrutacji i jej zasadach oraz stosowne linki znajdziesz na Forum, wystarczy tylko poszukac.
Co do broni, w zeszlym roku byly repliki oraz strzelajaca bron z Filmowki plus przydzial amunicji (slepej oczywiscie).
Jak bedzie wtym roku? - patrz wyzej.

Poza tym sprawa jest taka, że wolałbym pojechać tam nie jako wolny strzelec", bo nie będę wiedział co robić, tylko znaleźć jakąś grupę, która mi przynajmniej powie co i jak mam zrobić, żeby nie robic burdelu i nie psuć innym zabawy :)
A przy okazji być może zapisać się do jakiegoś stowarzyszenia, bo wyjątkowo mnie coś takiego bawi :)

Przepraszam, że post pod postem, ale nie wiem jak tutaj edytuje się posty :(
Jeszcze jedno pytanie:
Na jakich żołnierzy (się znaczy mundury :P) jest największe zapotrzebowanie? Jaki mundur kupić najlepiej, żeby mieć potem wzięcie" ( ;)) i nie przepełniać" za bardzo danej grupy?

Na wrzesien 1939 tylko bluza feldgrau wz. 36. Uniwersalne obszycia białe dla piechoty, bądż tak jak my, AA różowe. Spodnie steingrau, czyli szare.
Hełm z kalkomaniami dla Wehrmachtu, ładownce do Mausera. Wysokie buty, tzw. saperki.
To tak w wielkim skrócie.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie