SP17 Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Napisano 6 Kwiecień 2003 Trafiłem na pięsć panzer... ta pisownia {pancerfausta}. Jest w dobrym stanie, nie ma dziur. Trzonek z zapalnikiem i brzechwami jest odłamany. przez powstały otwór natura zrobiła swoje. Ale właśnie! Czy jest to już bezpieczne ( wiem, że żaden niewypał czy niewybuch nie jest bezpieczny z uwagi na ładunek). Czy mogę to zkompletować z rurą, czy lepiej niech tam sobie leży? Co o tym sądzicie, przecież na Allegro można kupić.Nie podawajcie tylko sposobow na dezaktywację materiału - niechcę i nie będę tego robił. Pozdrawiam
mac Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 Temat wałkowany non stop, widać że bez rezultatu. A weźmiesz na siebie odpowiedzialność życia współlokatorów i sąsiadów ?. Może innaczej, jeśli ty się nie lękasz o własny żywot, zrób sondę w domu i wśród sąsiadów, przy czym wyjaśnij ile to żelaztwo ma lat, ile ład. wyb. itp. i zapytaj czy chcą mieszkać razem z tym w jednym domu.A może faktycznie Bocian mógłby umieścić w widocznym miejcu strony niepisany kodeks poszykiwacza. Może wtedy każdy zanim zada takie pytanie najpierw przeczyta zanim napisze. mac
SP17 Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Napisano 6 Kwiecień 2003 Kolego Mac. Twoja odpowiedź jest przykładem całkowitego niezrozumienia mego pytania. Czytanie ze zrozumieniem tekstu przerabiane jest w najmłodszych klasach podstawówki.Przecież zastrzegłem, że nie chcę mieć do czynienia z rozbrajaniem, nigdy tego nie robiłem i robił nie będę a tym samym zabieraniem do domu materiałów wybuchowych. Chciałem tylko wiedzieć czy głowica po tylu latach leżenia w ziemi jest nieszkodliwa. Swe grafomańskie wywody ( bardzo słuszne ale nie w tym przypadku )zastosuj w postach, w których należy to uczynić. Pozdrawiam Irek.
mac Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 Kolego Irku, cztać ze zrozumieniem potrafię aż nadto, natomiast z tego wynika że sam nie wiesz co piszesz. Czy mogę to zkompletować z rurą, czy lepiej niech tam sobie leży?" . No chyba że chcesz to skompletować i zostawić na miejscu :)))) Daruj sobie i nie rób z nikogo półgłówka ,bo pytanie jasno sprecyzowałeś. A soją drogą na pytanie czy niewybuch, czy też niewypał jest niebezpieczny sam sobie odpowiedziałeś we własnym poście.Pozdrawiam mac
Frozzer Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 jak trzonek jest odlamany to i tak nie wyjmiesz materialu wybuchowego, gdyz byl on lany. trzeba by go wypalic
SP17 Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 Do zainteresowanych. Uważam temat za zamknięty. Potwirdzacie, że jest niebezpieczne i niech tam sobie zostanie. Prosiłem o nie podawanie instrukcji". Pozdrawiam Irek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.