Skocz do zawartości

Czy to jest bezpieczne?

SP17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Trafiłem na pięsć panzer... ta pisownia {pancerfausta}. Jest w dobrym stanie, nie ma dziur. Trzonek z zapalnikiem i brzechwami jest odłamany. przez powstały otwór natura zrobiła swoje. Ale właśnie! Czy jest to już bezpieczne ( wiem, że żaden niewypał czy niewybuch nie jest bezpieczny z uwagi na ładunek). Czy mogę to zkompletować z rurą, czy lepiej niech tam sobie leży? Co o tym sądzicie, przecież na Allegro można kupić.Nie podawajcie tylko sposobow na dezaktywację materiału - niechcę i nie będę tego robił. Pozdrawiam
Napisano
Temat wałkowany non stop, widać że bez rezultatu. A weźmiesz na siebie odpowiedzialność życia współlokatorów i sąsiadów ?. Może innaczej, jeśli ty się nie lękasz o własny żywot, zrób sondę w domu i wśród sąsiadów, przy czym wyjaśnij ile to żelaztwo ma lat, ile ład. wyb. itp. i zapytaj czy chcą mieszkać razem z tym w jednym domu.
A może faktycznie Bocian mógłby umieścić w widocznym miejcu strony niepisany kodeks poszykiwacza. Może wtedy każdy zanim zada takie pytanie najpierw przeczyta zanim napisze.
mac
Napisano
Kolego Mac. Twoja odpowiedź jest przykładem całkowitego niezrozumienia mego pytania. Czytanie ze zrozumieniem tekstu przerabiane jest w najmłodszych klasach podstawówki.
Przecież zastrzegłem, że nie chcę mieć do czynienia z rozbrajaniem, nigdy tego nie robiłem i robił nie będę a tym samym zabieraniem do domu materiałów wybuchowych. Chciałem tylko wiedzieć czy głowica po tylu latach leżenia w ziemi jest nieszkodliwa. Swe grafomańskie wywody ( bardzo słuszne ale nie w tym przypadku )zastosuj w postach, w których należy to uczynić. Pozdrawiam Irek.
Napisano
Kolego Irku, cztać ze zrozumieniem potrafię aż nadto, natomiast z tego wynika że sam nie wiesz co piszesz. Czy mogę to zkompletować z rurą, czy lepiej niech tam sobie leży?" . No chyba że chcesz to skompletować i zostawić na miejscu :)))) Daruj sobie i nie rób z nikogo półgłówka ,bo pytanie jasno sprecyzowałeś. A soją drogą na pytanie czy niewybuch, czy też niewypał jest niebezpieczny sam sobie odpowiedziałeś we własnym poście.
Pozdrawiam mac
Napisano
Do zainteresowanych. Uważam temat za zamknięty. Potwirdzacie, że jest niebezpieczne i niech tam sobie zostanie. Prosiłem o nie podawanie instrukcji". Pozdrawiam Irek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie