Louis Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Masz racje,trzeba o takich rzeczach rzeczach pisac, tylko ja potraktowalem te posty zbyt osobiscie, bo dotycza mojej rodziny.Od dziecka fascynowaly mnie rzeczy, ktore znajdowalem w domu dziadka. Zawsze zastanawial mnie przedwojenny podrecznik wojskowy, ktory mial wyrwana strone tytulowa. Dopiero ojciec wytlumaczyl mi dlaczego...PozdrawiamLouis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Kiedyś sąsiad moją babcię nagabywał, żeby potwierdziła, co on robił w czasie wojny, a ona nie zgodziła się, bo czemu ma kłamać, jak nie wie. Jakby tak ludzie byli uczciwi, to by było dobrze, a u nas panuje tzw. relatywizm moralny, czyli np.: jak ktoś zabiera i potem sprzedaje coś nie swoje, to nie zawsze jest złodziejem, zależy od sytuacji. Wstyd i hańba.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.