Skocz do zawartości

Nowa gazeta Survival

past

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ukazała się nowa gazeta , myślałem że coś konkretnego uzupełniającego rynek o tematy które np w Odkrywcy goszczą szczątkowo i co MOIM ZDANIEM gazeta wygląda jak folder reklamowy np w testach butów brak jakiegokolwiek obuwia militarnego

Mam nadziejęże Bocian nie zdejmie wątku bo chyba to nie rekalma
Napisano
Taaa... :) teraz to będzie zagwozdka. Jak zdejmę to będzie krzyk że cenzura, jak nie zdejmę to oskarżenia że nie zdejmuję bo reklama tej gazety jest w nowym numerze O.
:) Chyba zagram w marynarza. :)

Przy okazji wątku o butach. Ktoś biega w Gromach"? Jak w praktyce sprawują się te buty?
Napisano
Kumpel kiedys miał te buciki i był z nich zadowolony.Mówił ze strasznie są wygodne:)I głownie nadają sie do działan w miescie niz w trudnym terenie:)

Pozdrawiam:)Gucio
Napisano
Odstraszająca w nich jest płaska podeszwa i obawiam się że padną trupem wszystkie owady jak wyjmę nogę z takiego buta w upalne lato po 20 godzinach biegania po lesie i bagnach :)Nie mają one żadnej wentylacji. W ostatnich butach wypadowych" przechodziłem ponad 7 lat w różnych warunkach aż do starcia podeszwy na wylot :) i nigdy ani jednego obtarcia. Niestety już ich nie produkują. Co skóra to skóra, nie to co teraz szmaciaki z membranami które zatykają" się po skatowaniu ich w błocku.
Może ktoś ma jakieś typy co do obuwia sportowego" ?
Napisano
sam jestem na etapie szukania butów , jest kilka dyskusji o butach na forach związanych z militariami i survivalem , dlatego to rzuciło mi się w oczy w nowej gazecie
Napisano
Past, mozesz podac blizsze namiary na te fora?
Ciekaw jestem jaka wytrzymalosc maja 'nowoczesne' buty na np. kilometrowy spacer przez jezyny lub sciernisko. Moje standardowe buty MON po kilku takich akcjach sa 'odrobine' ciensze na czubkach i wygladaja tak ze moze lepiej nie opisywac :-). Ostatnio staje przed dylematem kontynuowac tradycje czy kupic cos 'oddychajacego', boje sie jednak ze hasla reklamowe ktore opisuja takie bury nie wytrzymaja proby terenowej.
Napisano
dodałem w linkach ale coś skitrałem - musisz wpisać adres z rączki , co do butów to niestety najnowsze polskie produkty dla MON mają kilka wad , no i w opinaczach kilka razy zgubiłem podeszwe , obecnie jestem na etapie kupowania niemieckich butów BW zobaczymy za kilka miesiący
Napisano
Osobiście katuje buty w rajdach terenowych i powiem jedno skóra to skóra, aktualnie mam dosyc drogie buty dobrej marki z membranami i są do niczego. Fakt że przeciekają" dopiero po paru godzinach ale nie nadążają z odprowadzaniem potu z nogi co daje efekt kiszonki po 30 godzinach non-stop na nodze. Wolę miec mokrą nogę niż kompost w butach. Miałem kiedyś wojskowe buty Bundeswehry ale nie za bardzo nadawały się na długie bieganie po lesie mimo opinii najlepszych butów świata.
Napisano
Nadal o butach. Tez uważam że buty MON mają najlepszy przelicznik jakość/cena. Do kopania zdecydowanie najlepsze. Mambrany mam na wyjazdy w góry (chodzenie) bowiem lepsza podeszwa.
Skórzane to nie trzeba sie troszczyć o to jak się jest przy ognisku ze się stopią czy wypali się dziura. (z tego powodu nie uzywam polarow i goretexu). łatwiej się je czyści) nie brudza się tak z zewnątrz w błocie i przy odgarnianiu noga lisci itp.,.
Po za tym ten sam problem co w poscie powyżej w mambranie noga sie zbyt poci i potem zapach jest delikatnie mówiąc nie najlepszy, problemu tego przy skórzanych poprostu nie ma.
Napisano
BW wprowadziła nowe buty i chyba zlikwidowali wspomniany przez Bociana mankament , a i cena przystępna około 200-250 złotych , szczegóły postaram się opisać za kilka tygodni - po testach ,, co do butów z membraną -- podzielam zdanie przedmówców -- skóra to skóra
Napisano
Witam:)
Mam pytanie co do tematu postu:Nie orientuje sie ktos ile gazeta survival" będzie kosztować???

A co do butów to ja uzywam amerykanskich Materhornów i jak na razie jestem zadowolony.W porównaniu do opinaczy czy desantów to zauwazyłem kolosalną róznice.Noga się wogóle mi nię męczy i jak na razie nie przemokły mi.Jedynym minusem tych butów jest cena(około 1000zł)Mi udało się je odkupic za 200zł.Jak ktoś miałby taką okazje to bardzo polecam.Naprawdę warto

Pozdrawiam:)Gucio

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie