slw Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 Za GW:http://wiadomosci.onet.pl/1143505,11,item.htmlprawda to? Może coś bliższego np artykuł w O.?slw
Darda Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Prawda, z tym, że znana OD DAWNA i raczej mało w związku z tym sensacyjna. Miło, że GW" o tym przypomina, ale sposób w jaki to robi budzi (u mnie przynajmniej) politowanie.
Boruta Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Ciekawe, tak przy okazji, jak wyglądało nasze odczytywanie enigmy we wrześniu 1939 roku?Pozdrawiam
bulldozer Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Witam, ...a wszystko pewnie przez przypadek, bo na dniach ma się ukazać książka (nie wymienię autora i wydawnictwa, żeby mnie nie posądzili o to, że na łamach forum kogoś reklamuję)dotycząca tej tematyki. Sprawa dotyczy wojny polsko-bolszewickiej. Myslę że zrobią z tego wielkie halo a teraz zaczyna się to niby przypadkową publikacją w GWpzdr b
kolekcj Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 To nie przypadkowa publikacja tylko normalny zwiastun. Autor, dr Grzegorz Nowik, jest wymieniony z imienia i nazwiska. Za stosowną opłatą, lub po znajomości można sobie zamówić taki artykulik. Szkoda tylko, że dr Nowik godzi się żeby pisać takie nieścisłości.
Lokomotywa Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 wydaje mi się że to nie chwyt reklamowy autora ale normalne niedouczenie dziennikarzy ktorzy w ostatnich latach odkryli wiele tego typu sensacji
kolekcj Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Artykuły reklamowe to żadna nowość. Napewno nie jest to też nic nagannego. Nie oszukujmy się. Książka o wywiadzie w wojnie 1920 roku (swoją drogą książka o podobnej tematyce pojawiła się już rok temu) nie zainteresuje nigdy tak szerokiego grona jak Harry Poter. Dlatego reklama tego typu książek na łamach prasy codziennej jest w moim rozumieniu czymś dobrym. To, że dziennikarz nie ma pojęcia to zupełnie mnie nie dziwi. Zastanawia i smuci co innego. Dziennikarz napisał to co usłyszał. A usłyszał jak wynika z tekstu od Dr Nowika. Pytanie więc dlaczego autor godzi się coś takiego? :)
maxikasek Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 to w 20 roku Rosjanie używali jakiś szyfrów? Zawsze myślałem ze co najwyżej były to okolicznościowe jak w dowcipie o Czapajewie. Oni chyba nie podejrzewali że można podsłuchać łączność radiową.
adler153 Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 polecam wszystkim piekna strone o historii polskich wojsk lacznosci i krotkofalarstwa polskiego http://historia.spdxc.org.pl/milej lekturyt.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.