ksiądz Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Co to za klamerka czyżby jakieś HJ , wymiary szer4 cm.wys. 3 cm.Dodam że przed czyszczeniem miała resztki farby , na zewnątrz była zielona flaga czerwona koło czarne swasta biała.Pozdrowienia.
PatrX30 Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Znalazłem że bicie na odwrocie (D.R.G.M) to Deutsches Reich Gebrauchsmuster" czyli współczesny Niemiecki Urząd Patentowy. Ale nie jestem pewny czy to tyczy się do tej właśnie klamry...pozdro
robos74 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 D.R.G.M jest to jest to coś jak oznaczenie urzędu patentowego. Pozdro!
huk 100 Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 gratuluje- jest to klamra cywilna do paska spodni sympatyków NSDAP sygnowania D.R.G.M - były często na klamrach pierwszowojennych wiec klamra musi pochodzić z lat 20-30 później wprowadzono kody - klamer tych produkowano sporo z różnymi motywami - takiej jeszcze nie widziałem :):) -pozdro
ksiądz Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Co to za klamerka czyżby jakieś HJ , wymiary szer4 cm.wys. 3 cm.Dodam że przed czyszczeniem miała resztki farby , na zewnątrz była zielona flaga czerwona koło czarne swasta biała.Pozdrowienia.
Boruta Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 Może taka dodatkowa dla supershitleryzowanych.Pozdrawiam
Pytanie
ksiądz
Co to za klamerka czyżby jakieś HJ , wymiary szer4 cm.wys. 3 cm.Dodam że przed czyszczeniem miała resztki farby , na zewnątrz była zielona flaga czerwona koło czarne swasta biała.Pozdrowienia.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.