Ricardo68 Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 I jeszcze do kolegi kolekcj. Powiadasz, że nie dochodzi podczas rekonstrukcji do przegięc? To poczytaj sobie post o wrażeniach uczestników z forsowania Warty w Poznaniu, czyli Renu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Ricardo:Zerknij na ostatni akapit mojej wypowiedzi. W pełni podzielam zdanie, że do przegięć" dochodzi. Wiem, bo nie raz sam widziałem takie cuda, jak wikingowie" pod Grunwaldem. Skoro jednak impreza ma się odbyć pod auspicjami IPN, to nie sądzę by doszło do podobnych przegięć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 nawet jeśli nie dojdzie to uważam, że sam pomysł to już przegięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Kolega Ricardo68 wymyślił następujący post: aaaak w tym miejscu zgadzam się z Duncamem, takie podejscie do reonstrukcji jest chore i tyle. Kolega Jazłowiak widzę, że wyczytał z mojej wypowiedzi, tylko to co chciał wyczytać. Jestem daleki od generalizowania co do cech jakiekogolwiek narodu, ale prawda jest taka, Rosji jako państwu wygodnie jest mieć w Polsce wroga, a zwykli Rosjanie, chociaż mają nas za "braci Słowian jak tu pięknie piszecie, to nie kiwną palcem żeby swojemu rządowi dać znać, że myślą inaczej. Nie będę wdawał się w dywagację czemu tak się dzieje, fakt pozostaje faktem, że z tej strony pomoc dla nas nie nadejdzie i rząd moskliewski zrobi co będziechciał. Bądź sobie pochodzenia jakiego chcesz, to sprawa Twoja i Twojej rodziny, ale nie przypisuj innym postaw ksenofobicznych. Ciekawi mnie natomiast Twoj entuzjazm dla tej insceniazacji?"Kolego jednoroczny wachmistrzu starszy - przeczytaj sobie na spokojnie własny post i głeboko się zastanów. Z każdego twojego zdania bije nienawiśc i głęboka pogarda dla innego narodu. Delikatnie Ci przypominam, że dla tego typu dyskusji są inne fora, zwykle nie odwiedzane przez normalnych ludzi. A co do mojego entuzjazmu do rekonstrukcji deportacji i delikatnie zasugerownego mi uwielbienia sowieckich metod kształtowania systemu komunistycznego, to stawiam ostrożna tezę, że się pomyliłes i nie chciałeś mnie obrazic, tylko tak Ci sie napisało.A teraz pytanie merytoryczne. Jakie Steny posiadała SBS pod Arhnem i kiedy zostały dostarczone do brygady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Wiesz Paweł....na to pytanie o Stenach powinien odpowiedzieć Ci wszechwiedzący....kolega SAŁATA!PozdrawiamSosabP.S. Czemu skaczemy sobie do oczu?Jest tego jakiś sens?Ricardo68 jest sierżantem Wojska Polskiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Of course Sosab, jestem za zakopaniem toporów:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Dziekuję ci serdecznie Paweł!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Jak mawiał słynny i lubiany wachmistrz Kalita przed gospodarza nie leź". Wobec czego mój dowódca zamknął temat. Kolego Jazłowiak, widziałem Cie raz w życiu, Ty nawet nie kojarzysz, że ze mną rozmawiałeś i nie ma powodu żebyśmy skakali sobie do oczu, jak będzie okazja to chętnie wymienię z Tobą poglądy jak to mawiają Eskimosi face to face, tymczasem pozdrawiam, a info o stenach pod wskazanym adresem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Dzięki Ricardo!Wszyscy reenactorzy....to Kompania Braci"Pozdrawiam was! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Tamat niepotrzebnie zrobił się gorący. Ja nie widzę nic złego w odtworzeniu tej deportacji ze wszyskimi jej szczegółami. Skoro coś takiego miało miejsce to należy to pokazać. Oczywisćie do dyskusji jest kwestia jak to ma wyglądać w szczegółach, ale sama idea nie budzi moich zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.