Skocz do zawartości
  • 0

leśna niespodzianka

urwilapka

Pytanie

Napisano

wszystkich biegłych w temacie proszę o pomoc w identyfikacji i w miare możliwości o podanie co oznaczają napisy na spodzie łuski. rozmiary niespodzianki o ile dobrze zmierzyłem to: kaliber 38mm , długość całkowita (łuska + pestka)340mm , długość łuski 257mm . Z góry wielkie dzięki

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fajne trafienie choćaż rozrywkowe.Mam łuskę z boforsa polskiego 37mm ale na mojej nie ma orła i bicia są chyba inne, ciekawe dla czego może ktoś będzie wiedział.
pozdr
Napisano

wszystkich biegłych w temacie proszę o pomoc w identyfikacji i w miare możliwości o podanie co oznaczają napisy na spodzie łuski. rozmiary niespodzianki o ile dobrze zmierzyłem to: kaliber 38mm , długość całkowita (łuska + pestka)340mm , długość łuski 257mm . Z góry wielkie dzięki

Napisano
A ja mam pytanie po cholere zabrales to do domu jesli nie masz pojecia co to jest? Jak znudzilo Ci sie zycie to proponuje dobry sznurek a takie fanty" zostaw w lesie dla saperow!
Napisano
jak sam napis wskazuje jest to nabój od 37mm działka ppanc wz36 produkowanego na licencji Boforsa, pocisk ppanc (zresztą chyba innych do tych dział nie produkowano).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie