garbaty Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 Witam wszystkich i prosze o identyfikacje.Wyszedl ostatnio taki oto pocisk olowiany, przypuszczam,ze od broni mysliwskiej, pytanie od broni uzywanej przez dzisiejszych mysliwych, czy tez troszke starszy fancik.(oile to od mysliwskiej)
garbaty Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 Witam wszystkich i prosze o identyfikacje.Wyszedl ostatnio taki oto pocisk olowiany, przypuszczam,ze od broni mysliwskiej, pytanie od broni uzywanej przez dzisiejszych mysliwych, czy tez troszke starszy fancik.(oile to od mysliwskiej)
KRUSZYNA Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Tym bardziej myślę że to do samodzielnej elaboracji.Na całym świecie masa ludzi wykonuje dla siebie amunicję.Takie hobby,no i jest taniej.Poza tym jaka przyjemność.Dotyczy to nie tylko amunicji myśliwskiej ale także sportowej,no i bojowej też(strzelcy wyborowi np.amerykańskich formacji policyjnych).pozdrawiamkruszyna
pawel_breslau Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 WitamMoim zdaniem to jest od myśliwskiej broni.Pocisk breneka ale z jakiego okresu to nie mam pojęcia.Pozdrawiam.P.
Boruta Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Bo breneka też może być stabilizowana nie tylko przez obrót, ale poprzez wyważenie, czyli czubek ciężki, a za ołowianym czymś powinno być coś lekkiego, czego tu brakuje.Pozdrawiam
KRUSZYNA Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Pocisk typu breneka-samoróbka najprawdopodobniej.W latach 80-tych XX wieku brak było u nas wszystkiego.Także amunicji myśliwskiej,sam miałem podobną formę i odlewałem podobne pociski do dalszej elaboracji.Były nawet dość celne,trzeba było tylko bardzo dokładnie je odlewać.pozdrawiamkruszyna
Pytanie
garbaty
Witam wszystkich i prosze o identyfikacje.Wyszedl ostatnio taki oto pocisk olowiany, przypuszczam,ze od broni mysliwskiej, pytanie od broni uzywanej przez dzisiejszych mysliwych, czy tez troszke starszy fancik.(oile to od mysliwskiej)
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.