mis Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 witam do znawców tematu inscenizacji co o tym sondzicie no cóz nie stac mnie na razie na lepsze pytanko czy ujdzie to w tłoku ? spodnie te samo kamo buty skoczki nasze polskie szelki to cześki na czarno mazniete jak widac reszta oryginał po renowacji :)jest jeszcze sapera ale bez pokrowca nie mam wymairu jakby ktos mógł podac wymiary najlepiej z fotka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Ta bluza to może się nadaje na kurtkę ale pod mundur. Nie widziałem nigdy niemca w takim mundurze. Podstawa to sukno. Na to możesz założyć nawet stary, podarty płaszcz dziadka. Bez kurtki mundurowej nie przejdzie. Reszta od biedy może być ale czeskie szelki lepiej wymień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 takie kamo jest na celcie (Zeltbahn) a podobno niemcy smigali w podobnych w 44 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Nie widziales ?? No to sobie zobacz ;) (zdjecie ze strony http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/ - wstawiam, bo nie wiedzialem jak wrzucic bezposredni link :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 zdjecie z wąttku o spadochroniarzach http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=73238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 mis - a co ma Knochensack Fallschirmjägerow wspolnego z twoja bluza uszyta ze spodni BDU ze Sturma przez artyste kowala z Poznania?poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/bluzy_maskujace_wh_lw.htmTo jest bezpośredni adres tej podstrony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 M40 Feldbluse :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 M44 Feldbluse - tym razem w camo Sumpfmuster" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 dzieki whatfor czyli ujdzie w tłoku narazie po małych przeróbkach pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 do Fall-a to akurat jes produkcja USAa wspólen to maja kamo ale moge sie mylic bo nie jestem autorytetem tak jak ty kto mnie przygarnie do grupy :)(na wyposazeniu mam lawete do mg 42/3 i to co na fotkach ale dalej pracuje nad reszta pozdr mis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 mis - oczywiście, że ujdzie [po małych przeróbkach]. Nie takie rzeczy już w tłoku" uchodziły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 HmmmJezeli to USA, to zwracam Honor!Material na fotce wyglada na gladko/blyszczacy" - typowy dla Sturma...Zuc fotke tylu, zeby byl wiekszy kawalek materialu w kupie, zobycze wtedy uklad plam - to ci powiem na Bank co to za produkcja!Naszywka na piersi tez jakos mi sie kojazy z Poznaniem...No nic moge sie mylic!poz FallPS Jednak ubierz do tego zwykle spodnie sukienne! Caly w ciapki bedziesz dziwniw" wygladal... Kup od biedy Szwedym, odpruj boczne kieszenie i poczekaj na lepsza okazje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 oto fotka z tyłu (bluze i spodnie przysłała mi siostra z niemiec )co do naszywek to nie wiem bo mam je z allegro wiec moze tarfiłes :)to przejsciówka zbieram na lepsze (ale które kupic? troszke duzy jetem wiec sa kłopoty )pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Sturm 100%zadne USApoz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 sturm powinien miec metke czarna Mil - Tec Sturm a nie ma tyl po angielsku napisy a w niemieckim katalogu jest napisane ze niby USA czyzby niemiecki wałek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 To ten sam material co wykozystuje Sturm - a na Bank nie szyje tego w niemchech, a w Chinach czy Bog wie gdzie!A skoro material jest na miejscu- w Azji, to dlaczego jakas inna firma nie mialaby szyc na rynek USA?poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retimnon Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 1. W niemieckim katalogu w istocie jest napisane US Feldjacke Typ BDU". Nie znaczy to natomiast, że bluza została wyprodukowana w USA, a tylko tyle, że jest to bluza w kroju współczesnego, amerykańskiego systemu umundurowania BDU (battle dress unit). Materiał to 65% poliestru i 35% bawełny. Wyprodukowano ją na bliżej nieokreślonym dalekim wschodzie na zlecenie Sturma.2. Co za różnica, tak naprawdę, na którym końcu świata zostało to uszyte? Te bluzy są, niestety, beznadziejne, a spodnie do nich jeszcze gorsze (mówię o zastosowaniu w rekonstrukcji historycznej, a nie o jakości samej w sobie). Nie sądzę, żebyś dał radę przerobić ją na kamuflażową M43, nie sądzę też, żeby ewentualne wysiłki miały sens. Ze spodniami nie zrobisz nic.3. Masz dobry pas, ładownice, puszkę... Po co psuć sobie wizerunek? Sprzedaj w diabły to cholerstwo, kup szwedzkie portki i zacznij zbierać kasę na bluzę sukienną Sturma (te akurat, dla odmiany, są ok) albo złóż zamówienie w Hero - zdążysz uzbierać, zanim uszyją ;)4. Czeskie szelki są ok, pod warunkiem, że poświęci im się trochę czasu. Trzeba je rozpruć, odwrócić zamszową" stroną na wierzch, poczernić, zmienić te druty na D-ringi. Gdzieś na tym forum był dokładny opis. Skoczki raczej muszą odejść :P Kup sobie stiefle.5. Jeśli już koniecznie chcesz używać tej bluzy, to spróbuj ją przerobić i wypierz ją ze 20 razy - z doświadczenia (mam knochensack z tego samego plastiku) wiem, że materiał robi się wtedy odrobinę znośniejszy dla oka. Odrobinę. Najlepiej jednak daj sobie spokój i wróć do punktu 3 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 Koledzy już chyba wszystko napisali, wiec mnie pozostaje tylko ich poprzec.Ta bluza ma sie do Wehrmachtu nijak... To jakis inny fason, materiał z 50 m widać, że sztuczny. To jest bluza dla militarystow, nie reenactorow.Hełm i puszke masz ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 czyli jestem w punkcie wyjscia :)co do puszki i hełmu to skromnie powiem ze moja robota wyszło nawet znosnie czyli gdzie kupic mundur?? bo sa rózne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.