adler153 Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 sezon ogorkowy w pelni - pora wiec na kolejna bzdure : http://www.powstanie.pl/ - strona przeciwnikow kultu powstania warszawskiego. pozdrTomekps. gdyby temat juz gdzies byl - prosze usunac. przy okazji - moze warto byloby zalozyc dzial Powstanie Warszawskie?
kolekcj Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Bzdurą bym nie nazwał. Choć nie zgadzam się z tezą, to w sumie muszę przyznać że strona zrobiona dobrze. Autorzy oddzielają decyzję o podjęciu walk od heroicznego wysiłku powstańców. Nie obrażają nikogo, nie miotają epitetami; tylko wskazują na literaturę. Ocena należy do czytelników. Miła odmiana w stosunku do niesmacznych czasem prób narzucenia swoich poglądów historycznych, jakie ostatnio miewają miejsce.
Boruta Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Coś tu komuchów czuję, nawet motto pasuje.Pozdrawiam
Lokomotywa Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Boruta - czujesz waćpan co najwyżej własny smród
Boruta Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Ja tam nie wiem, może gdzieś jest jakiś kult najwyższych dowódców Powstania (pewnie w Warszawie), zresztą nie bardzo mogę rozczytać po co i na co ta strona.Pozdrawiam
Lokomotywa Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Być może , ale ja poczułem sie urażony nazwaniem mnie komuchem" tylko dlatego że zgadzam sie z tezą zawartą przez autorów strony
ChrisFly Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Tak, pytanie po co i dla kogo jest ta strona jest kluczem do całej tej sprawy.Dlatego tym wszystkich, którzy samodzielnie myślą polecam na początek: http://www.polishnews.com/text/history/powstanie_warszawskie_44_mialo_szanse_na_zwyciestwo.html
kiler p Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 (...)Niemcy pod dowództwem generała Reinera Stahela nie poddali się, gdyż brakowało łączności z drugą stroną, bo - o ironio - telefony zostały przęcięte właśnie przez samych Powstanców...(...)".Troszke to jak dla mnie naciagane: a radio, a parlamentariusze ? W jaki to sposob niby sprawa mialaby byc zalatwiona przez telefon ? Czesc tu Stahel. Chce sie wam poddac." ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.