stedke Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2005 witam sorry za zasmiecanie forum ale mam pytanie.czy uczyl sie ktos lub uczy w sieci ogolnopolskiej szkol detektywow i pracownikow ochrony? www.ochikara.pl (reklama off)jezeli tak to prosze o info jak tam jest itd.z gory bardzo dziekuje.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 19 Lipiec 2005 Share Napisano 19 Lipiec 2005 spoko a potem praca z licencią II stopnia ,moze zostaniesz dowódca zmiany za 5.6 pln na godzine i z 3 panow z nadzoru .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2005 maxim026 mowisz powaznie??:)musze sie rozejrzec bo po samych studiach nauczycielem hoistorii to bedzie podobnie;)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 Stedke znam gościa, który po studiach nie chcąć być nauczycielem historii skorzystał z okzji i po SPR podpisał kontrakt z WP. Dzisiaj ma podporucznika, trochę się z niego śmieją, bo jako oficer bez szkoły oficerskiej ma pewne braki ale jest ambitny i jakoś sobie radzi.A najważniejsze że nie pracuje za 5.6 pln jak to napisał maxim026.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 w czasach mojej młodości wstydził bym się pracować jako strżnik przemysłowy -była to branża przeznaczona dla niepełnosprawnych , niedorobionych i mądrych inaczej - cóż czasy się zmieniają student historii chce pilnować w nocy betoniarki na autostradzie lub stać jak kretyn w garniturku w realu czy innym auszanie - czy to nie patologia ambicji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2005 Lokomotywa moje pytanie bylo czystoretoryczne...nie wiem jak ty ale ja wychodze z zalozenia ze lepiej miec papier wiecej w kieszeni jak mniej.a co do studiow to studiuje bo wydaje mi sie ze z historii jestem dobry,no i uciekam przed wojskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Wojsko nie ma już etatów dla podchorążych SPR, chyba, że dla prawników, informatyków lub synów generałów:-) Mam pytanie - czy ten oficer-historyk po SPR nie był przypadkiem wychowawczym w Zegrzu?Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Danieloff - Nie wydaje mi się aby to była ta sama osoba. A co do tych eteatów, to pewnie masz rację ale osoba o której mowa karierę w WP zaczęła jakieś 4 lata temu. Od tamtej pory wiele się zmieniło i zmienia nadal. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Podobnie jak osoba, którą ja znam. Kilka lat temu była jeszcze możliwość podpisania kontraktu po SPR, teraz MON-owi brakuje etatów nawet dla oficerów zawodowych. Co prawda miałem propozycję ewentualnego kontraktu, ale pod warunkiem spędzenia pół roku w Iraku, a ja nie przepadam za ciepłymi krajami;-) Zresztą, wolę swoją obecną pracę - podporucznik w WP wcale nie ma rewlacyjnych dochodów, a szara rzeczywistość naszej armii szybko koryguje omantyczne" wyobrażenia o karierze i przygodzie.Pzdr.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Daniel, to Ty nie wiesz co tracisz. ;-)Byłem w ub. roku w Iraku na 2 zmianie. Gdyby nie to, że leczę rany do dzisiaj i pewnie przejdę na rentę - powiedziałbym, że wycieczka" była bardzo pouczająca. A tak hmm..., no ale są też i dobre strony - będę miał więcej czasu na wykopki jeśli sił starczy :-)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Ja miałem propozycję wyjazdu na obecną zmianę, bodajże do Al Hillah (o ile tak się to pisze), jako łącznościowiec w kompanii dowodzenia. Czasami zastanawiam się... może warto było pojechać? Rok wcześniej nie zastanawiałbym się, teraz za dużo trzyma mnie w kraju. To takie uwagi na marginesie. Życzę szybkiej rehabilitacji i powrotu do aktywności zawodowo-poszukiwawczej. A tak swoją droga, mam duży szacunek do ludzi, którzy widzieli wojnę na własne oczy - to chyba zmienia punkt widzenia na wiele spraw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Punkt widzenia się zmienia i to nie wiesz jak bardzo. Szczerze życzę abyś dowiedzieć się tego nie musiał.Darz dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Witam.Akurat jestem nauczycielem i zapewniam że nie pracuję za 5.6zł/h tylko znacznieee więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 ludzie spokojnie,chcialem sie tylko dowiedziec co o tym sadzicie,nie powiedzialem ze pojde chcialem tylko zrobic wywiad.nie trzeba zaraz najezdzac.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Facet zadał konkretne pytanie i oczekuje konkretnych odpowiedzi ,a to gdzie się będzie uczył i pracował jest TYLKO i WYŁĄCZNIE jego sprawą .Ja to tak widzę ,ale może się mylę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 stedke - akurat w Polsce nie, ale za granica nie ma problemu z praca dla historykow. Wiec mozesz jechac na pare lat na uniwersytet zagraniczny, najlepiej robiac doktorat, potem zostac albo wrocic do PolskiOt przykladowo oferty pracy sa na: http://www.jobs.ac.ukDzial Humanities->history Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2005 mietek tez prawda;)moja narzeczona jest tegorocznym mgr historii i od rownego miesiaca siedzi w szkocji i podciera tylki warzywą w jakims domu spokojnej starosci..hehezaraz po wódkastocku dolatuje do niej.czekaja mnie dwa miesiace pracy w kostnicy heheh.ale zawsze lepiej zarabiac 7funtow na godzine.jak w polsce w czasie wakacji 3,50na h;)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Nie tylko do pracy w kostnicy.Ludzi do roboty na uczelniach brytyjskich brakuje. Ja procuje na takowym i 70-80% mlodszej kadry sa to obcokrajowcy. Ze znalezieniem roboty nie ma problemu, da sie to zrobic przez internet (mi to zajelo 3 miesiace, wyslanych 27 aplikacji, z tego 3 pozytywne)Tyle iz przedtem trzeba porobic troche publikacji itp w Polsce. Jak nie masz rodziny, to mozesz probowac dostac stypendium doktoranckie jest ono na ogol 8-10 tys. funtow rocznie, a czas na prace bedziesz spokojnie mial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 mietek, a jakie posiadasz wykształcenie? ukończone studium magisterskie czy też doktoranckie? ja w tym roku skończyłem studia ogrodnicze. czy na tej stronce znajdują się oferty tylko dla kontynujących studia czy równeiż i absolwentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Mam magisterskie ekonomia, potem 2 lata pracy na uniwerku w Polsce.Oferty sa albo dla ludzi z doktoratem, albo dla chcacych kontynuowac nauke, ewentualnie jak ja. Czyli pracowac + dalej studia doktoranckie. Teraz jak jestesmy w UE jest latwo, nie trzeba zadnych papierow, zalatwiania.Jesli szukasz czegos to zerknij tez na stronki:http://www.heanet.ie/resources/vacancies.phphttp://www.jobs.thes.co.uk/rs6/homepage.asphttp://europa.eu.int/eracareers/index_en.cfm?ret=1Plus strony roznych ambasad do programow stypendialnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Dzięki wielkie, jak znajdę coś to mam nadzieje że się będe mógł odwdzięczyć (mapkami, namiarami na miejscówki;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.