Skocz do zawartości
  • 0

łuski,łuseczki

allen26

Pytanie

Napisano
Witam!!!!

Koledzy dajcie jakiś link do zagranicznych stron o identyfikacji łusek bo mam problem z paroma moimi znaleziskami a na polskich stronach nie mogę nic znależć,
pozdrawiam

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

BJAR znalazłem te łuski na stronce którą mi podrzuciłeś,
jedna z nich to 6,5 x 54 R Dutch Mannlicher rok produkcji 39

Napisano

Ato jej znakowania kiepskie zdjęcie ale na 12-39, na 6-g, na 9- 07,na 3-39 (moja łuska ma analogiczne oznaczenia tylko zamiast g mam d

Napisano
Dziękuję Bjar, te łuseczki to ostatnio z Sanshinem na wyspie sobieszewskiej wyszły, kopnęłem wtedy troche mauserów, 8x50 mannlicher czeski z 23 roku, 9x19 parabellum i te dwie których nie moge zidentyfikować,niestety nie mam mozliwości(jak narazie)wrzucenia fotek, ale jak sie dowiem jakie to łuski lub zrobię zdjęcia to od razu wrzucę,dzieki raz jeszcze
pozdrawiam
Napisano
Podaj dokładną długość i ewentualnie przybliżony kaliber łusek, typ kryzy i opisz jakie mają bicia, może ktoś coś wykombinuje ;)
Pozdro
Napisano
Chciałbym dodać że zdjęcia pochodzą ze strony którą podrzucił mi Bjar(dzieki), moje łuski są identyczne tylko na pierwszej (zdjęcie górne) jest rok pr.39 a ja mam 35, a na drugiej(zdjęcie dól) zamiast 14 mam 13 czyli z 1913 roku.
pozdrawiam
Napisano
Witam!!!!

Koledzy dajcie jakiś link do zagranicznych stron o identyfikacji łusek bo mam problem z paroma moimi znaleziskami a na polskich stronach nie mogę nic znależć,
pozdrawiam
Napisano
WITAM!!!!
Ja na wyspie sobieszewskiej znajdowałem różne łuseczki, ale takie jak wyżej to pierwszy raz dlatego byłem lekko mówiąc zakręcony", a na czyim wyposażeniu była taka amunicja to Ci nie powiem:(
pozdrawiam
allen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie