j35 Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 Witam.Jeszcze pół godz. temu leżał w ziemi i czekał na mnie:)Przemyłem go tylko szczoteczką z mydłem.Mam prośbę o pomoc w identyfikacji tego krzyża.Z góry dziękuję za pomoc.
utah Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 z całą 100% pewnością i nie ma niedomówień jest to krzyż za zasługi dla ruchu weteranów wojny.
utah Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 i jeszcze cos. gdzie go znalazles bo calkiem fajny? chodzi mi o miejsce typu okopy, strych?
j35 Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 Znależiony w miejscu ,w którym był obóz RAD-u ale sporo też wyszło fantów HJ (kumpel trafił piękny krzyż HJ w stanie szufladowym").Wyszedł też tutaj piękny edelweiss"-po niedzieli dam fotkę.
Grzesio Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 J35, mam nadzieję, że nie mówisz o tym Eisernes Kriegsverdienskreuzu der HJ 1. Klasse m. Schwerten" z wszystko mówiącym biciem Wolfsschanze, który pojawił się tu kilka dni temu?Nawet gdy Twój kolega naprawdę go wykopał, jest to tylko kolejny dowód na to, że już nie można być pewnym autentyczności nawet osobiście wykopanych obiektów.PzdrGrzesiu
j35 Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 Obawiam się niestety, że to ten sam.A wyszedł tydzień temu parę metrów od mojego.Jest to miejscówka dziewicza,więc nikt tam tego nie podrzucił (chyba ,że żart znalazcy).Wracając do mojego znależiska, czy mógłbyś mi coś więcej o nim napisać?Pzdr.Jarek
Pytanie
j35
Witam.
Jeszcze pół godz. temu leżał w ziemi i czekał na mnie:)
Przemyłem go tylko szczoteczką z mydłem.
Mam prośbę o pomoc w identyfikacji tego krzyża.
Z góry dziękuję za pomoc.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.