Skocz do zawartości

Wieluń i okolice.

krzyżak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.Mam prośbę do osób interesujących sie historią ziemi łódzkiej a konkretnie chodzi mi o miasto Wieluń i okolicę;czy ktoś z Was ma pojęcie o jakichś tajemnicach o zagadkach historycznych związanych z tą okolicą.Czy tu w ogóle działo się cokolwiek interesującego,czy jest sens szukać w tych okolicach czegokolwiek z wykrywaczem,czy są jakieś nieodkryte tajemnice???????????????????
Napisano
bylem w wojsku niedaleko wielunia nieodkryte jest jak ja tam wytrzymalem 2 lata A tak na powaznie poszukaj w ksiazce grupa operacyjna piotrkow 1939 powinno cos byc pzdr
Napisano
wpisz sobie w wyszukiwarke dzialoszyn , powinno cos wyskoczyc. cos kolo kepna tez bylo, ale nie widzialem w literaturze ani necie...
jak sie czego dokopie to wysle
  • 2 weeks later...
Napisano
nie wiem jak pod wieluniem, ale pod praszka na pewno, bo tu zylo wielu braci dawidowych, sa tez ich piwnice pozasypywane, bylo getto, jest kirkut, jest tunel, ale nie wiem czy go ktos widzial...inna historia
  • 3 years later...
Napisano
Wieluń to miasto na rzekomym bursztynowym szlaku (tu kwestia dyskusyjna).
Niedaleko doliny Warty, która jest jednym wielkim stanowiskiem archeo..

Nie wspominając o czasach nowszych, bo to grzech nie wiedziec co zostało z tego miasta w `39r...

Walk jako-takich nie było, było za to bombardowanie.

Szczerze - odradzam rycie, bo wróg czujny.
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie