pablossa Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 Witam Wszystkich , od paru dni jestem w posiadaniu tej wazy " Nie mam pojęcia co to jest ani do czego słuzy. Prosze o pomoc.
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Może być współczesne (we Włoszech takie robią).pzdrbjar_1
Boruta Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Ja tego pełno widuję na ryneczku. Chyba import z Holandii. Współczesne myślę.Pozdrawiam
pablossa Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 mi też wydaje się, że to może być jakaś replika ale nie jestem pewien czego dokladnie
hakas Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 To jest kubełek do węgla. A czy autentyk to nie wiem.Pozdrawiam.
pablossa Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 Witam Wszystkich , od paru dni jestem w posiadaniu tej wazy " Nie mam pojęcia co to jest ani do czego słuzy. Prosze o pomoc.
micko65 Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 wydaje mi się, że służyło to do nalewania wody do wanny w XVIII wieku
pablossa Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Napisano 11 Lipiec 2005 pytanko do hakasa! czy wiesz może jek to sprawdzić? pzdr
hakas Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Na spodzie dna powinien być yytłoczony znak wykonawcy - manufaktóry( punca. Materiały z jakich jest wykonany. wtedy nie potrafiono spawać tylko zakuwano , skuwano lub nitowano. szukaj jaśniejszego przebarwienia szwu. W tanich bazarowych chłamach takowy ystepuje. Raczka powinna być porcelana jeśli chodzi o orginał. Ciezko co kolwiek powiedzieć patrząć po zdjęciu. Mam Zasadę uski głazam nie wierit dawaj paszczupaju" ( ruski oczom nie wierzy dawaj podotykam. Pozdrawiam Pablossa - Hakas
pablossa Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 hallo, pomocy!!!!!czy ktoś jeszcze może mi pomóc!!!!!!!
Pytanie
pablossa
Witam Wszystkich , od paru dni jestem w posiadaniu tej wazy "
Nie mam pojęcia co to jest ani do czego słuzy. Prosze o pomoc.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.