dygacHQ Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 WitamCo możecie mi o niej opowiedzieć, co przedstawia?W jakich latach i kto je nosił.Znaleziona w śrdku lasu, wokół pełno mośków, powierzchownie odczyszczona octem, widać że posrebrzana. Z tyłu nie ma żadnych znaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
finucha Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 jak ktos cos wie wiecej dajcie znac Link to comment Share on other sites More sharing options...
dygacHQ Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 WitamCo możecie mi o niej opowiedzieć, co przedstawia?W jakich latach i kto je nosił.Znaleziona w śrdku lasu, wokół pełno mośków, powierzchownie odczyszczona octem, widać że posrebrzana. Z tyłu nie ma żadnych znaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dygacHQ Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 i fotka z tyłu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dygacHQ Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 wymiary:wysoka na 48mm a szeroka na 38mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dygacHQ Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 znaleziona na pograniczu lasów mazurkich i mazowieckich, niestety są to lasy torfowe a nie piaszczyste przez co nawet mosiądz i miedź staje się bardzo słaba o żelastwie nie wspomnę :( - nie to co źółty piaseczek - a szkoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Octem, a fuj. Nie czyszczona tylko trawiona.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
finucha Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 witam!na zamiast sierpa jest pług-czyli jedna z pierwszych odznak armii czerwonej .pózniej tekie emblematy nosili chłopaki z nkwd.nie jestem pewien ale moze jet to odznaka...mi wpadły 2 same gwiazdy z takimi emblematami jedna w emalii druga nie.a gdzie znaleziona ta gwiazdka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dygacHQ
Witam
Co możecie mi o niej opowiedzieć, co przedstawia?
W jakich latach i kto je nosił.
Znaleziona w śrdku lasu, wokół pełno mośków, powierzchownie odczyszczona octem, widać że posrebrzana. Z tyłu nie ma żadnych znaków.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.