les05 Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 Czy za przechowanie StuG-a z Ukrainy muzeum z Drzonowa dostało cokolwiek? Dwa lata temu były jakieś obietnice. Może wiecie coś na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 dostalo wielkie NIC:(pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Witaj Stedke! Skąd wiesz, że muzeum z Drzonowa nic nie dostało? Może nie dostali żadnych fantów, ale może dostali jakieś pieniążki? Zauważę, że od od tamtego czasu wiele eksponatów w tym muzem zostało odmalowanych, a na to trzeba wiele pieniędzy. Z drugiej strony zastanowiam się, co by Ukraińcy dali do muzeum za przechowanie STuG-a? Wątpię, by była to jakaś armata, czy też czołg :) Nie te relacje. To tak jakbym ja u Ciebie zostawiła swego malucha, a za niego byś zarządał poloneza.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
les05 Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 Ja czytałem gdzieś, że to miała być armata, być może plot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanW Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Stug w Drzonowie był niewatpliwie wielka atrakcją. Szkoda ,że nie ustawiono przy nim drewnianych schodków wykonanych z kilku desek. Ułatwiły by bardzo zobaczenie wnetrza , zrobienie kilku fotek. A tak trzeba bylo wejść na pancerz , co powodowało burzliwą reakcje pracowników muzemum. Na nic zdawały sie rozmowy , prośby itp. Nie wolno wchodzić , a najlipiej nie dotykać. Szkoda , bo wiele można bylo wewnatrz zobaczyć co przydało by sie dla modelarza takiego jak ja. A tak pozostał pewien niesmak po przejechaniu 160 km w jedna stronę. Niestety muzealnicy musza sie jeszcze uczyć. Gdyby któryś z Kolegów dysponował fotkami szczegółów z wnetrza to proszę w miare mozliwości o przesłanie na maila : 1kret@wp.pl Dziekuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca2003 Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Dwa roczki temu kulłem się z Gdańska do Drzonowa.Fajowo gupi byłem.Muzeum czynne do 14 i poza godzinami wypad łosie .I kogo obchodziło że facio z Gdańska tylko dla stuga przyjechał?.I O to chodzi! Śmierć Hamstwu co tylko szlaja się po muzeach i czas zabiera.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekcj Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ostre słowa kolego jaca2003. Mówisz, że hamstwo?A co byś powiedział o osobie która jedzie wielki szmat drogi z Gdańska do Drzonowa i nie sprawdzi sobie najpierw w necie do której działa muzeum?Sam sobie jesteś winien tak naprawdę. Pierwszy wynik w google.plhttp://www.zabytki.pl/sources/muzea/d/drzonow.htmlNa dole strony elegancko wszystko jest:Godziny pracy Muzeum:Sezon letni:od wtorku do niedzieli w godzinach od 9.00 do 15.00Sezon zimowy:od środy do niedzieli w godzinach od 10.00 do 15.00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
J-23 Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 a ja się cieszę że filcowych kapci nie każą zakładać ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stedke Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 JanW i jaca2003 postaram sie w tyg zalatwic fotki zzwierzchu" jak i srodka.ktos u mnie z ekipy je mial.ale narazie nic nie obiecuje.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteks Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 http://www.panzer.punkt.pl/artykuly/stug3/stug3.htmI tu są zdjęcia StuG-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca2003 Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 No przeciez napisałem że śmierć hamstwu które się szlaja po muzeach i do domu cieciowi isć nie daje a nie że hamstwo ze zamknięte.Co do wyjazdu do Drzonowa to fakt najpierw się powinno sprawdzic ale jak jest okazja i jest się w parę minut po zamknięciu i ciec mówi przyjdż pan jutro to to chyba nie jest tak ok do końca prawda?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Stug u nowego właściciela Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.