les05 Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Czy za przechowanie StuG-a z Ukrainy muzeum z Drzonowa dostało cokolwiek? Dwa lata temu były jakieś obietnice. Może wiecie coś na ten temat?
Anna Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Witaj Stedke! Skąd wiesz, że muzeum z Drzonowa nic nie dostało? Może nie dostali żadnych fantów, ale może dostali jakieś pieniążki? Zauważę, że od od tamtego czasu wiele eksponatów w tym muzem zostało odmalowanych, a na to trzeba wiele pieniędzy. Z drugiej strony zastanowiam się, co by Ukraińcy dali do muzeum za przechowanie STuG-a? Wątpię, by była to jakaś armata, czy też czołg :) Nie te relacje. To tak jakbym ja u Ciebie zostawiła swego malucha, a za niego byś zarządał poloneza.Pozdro
les05 Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 Ja czytałem gdzieś, że to miała być armata, być może plot.
JanW Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Stug w Drzonowie był niewatpliwie wielka atrakcją. Szkoda ,że nie ustawiono przy nim drewnianych schodków wykonanych z kilku desek. Ułatwiły by bardzo zobaczenie wnetrza , zrobienie kilku fotek. A tak trzeba bylo wejść na pancerz , co powodowało burzliwą reakcje pracowników muzemum. Na nic zdawały sie rozmowy , prośby itp. Nie wolno wchodzić , a najlipiej nie dotykać. Szkoda , bo wiele można bylo wewnatrz zobaczyć co przydało by sie dla modelarza takiego jak ja. A tak pozostał pewien niesmak po przejechaniu 160 km w jedna stronę. Niestety muzealnicy musza sie jeszcze uczyć. Gdyby któryś z Kolegów dysponował fotkami szczegółów z wnetrza to proszę w miare mozliwości o przesłanie na maila : 1kret@wp.pl Dziekuję.
jaca2003 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Dwa roczki temu kulłem się z Gdańska do Drzonowa.Fajowo gupi byłem.Muzeum czynne do 14 i poza godzinami wypad łosie .I kogo obchodziło że facio z Gdańska tylko dla stuga przyjechał?.I O to chodzi! Śmierć Hamstwu co tylko szlaja się po muzeach i czas zabiera.Pozdrawiam
kolekcj Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Ostre słowa kolego jaca2003. Mówisz, że hamstwo?A co byś powiedział o osobie która jedzie wielki szmat drogi z Gdańska do Drzonowa i nie sprawdzi sobie najpierw w necie do której działa muzeum?Sam sobie jesteś winien tak naprawdę. Pierwszy wynik w google.plhttp://www.zabytki.pl/sources/muzea/d/drzonow.htmlNa dole strony elegancko wszystko jest:Godziny pracy Muzeum:Sezon letni:od wtorku do niedzieli w godzinach od 9.00 do 15.00Sezon zimowy:od środy do niedzieli w godzinach od 10.00 do 15.00
J-23 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 a ja się cieszę że filcowych kapci nie każą zakładać ;-)
stedke Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 JanW i jaca2003 postaram sie w tyg zalatwic fotki zzwierzchu" jak i srodka.ktos u mnie z ekipy je mial.ale narazie nic nie obiecuje.pozdrawiam
barteks Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 http://www.panzer.punkt.pl/artykuly/stug3/stug3.htmI tu są zdjęcia StuG-a.
jaca2003 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 No przeciez napisałem że śmierć hamstwu które się szlaja po muzeach i do domu cieciowi isć nie daje a nie że hamstwo ze zamknięte.Co do wyjazdu do Drzonowa to fakt najpierw się powinno sprawdzic ale jak jest okazja i jest się w parę minut po zamknięciu i ciec mówi przyjdż pan jutro to to chyba nie jest tak ok do końca prawda?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.