Łukasz Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 sowiecki oficerek?... na mój gust to z obcasa. Wygrzebana w lasach, gdzie nie ma nic innego tylko sowieckie oporządzenie, wyposażenie itp. Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Witam! Tak, chodziło mi właśnie o podkówkę. A na zdjęciu jedno z wczorajszych moich trafień. 3 łuski leżały sobie w niewielkim dołku w piaseczku, jedna obok drugiej. Pochodzą z czasów pierwszej wojenki. Co ciekawe, każda była inna. Jedną odpaliłem kumplowi, może wrzuci fotki trzeciej.
Łukasz Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Carska, na zagłębieniu na klucz w spłonce 17 god:Oprócz tego wyszedł jeszcze stary korkowiec, magazynek do SWT, troszkę amunicji mosinowskiej (w tym prod. USA, Remingtona i US.C.Co), dość duży podnośnik, troszkę drobiazgów typu części od masek p.gaz. Znajomek wygrzebał moździerzówkę sowiecką 50mm, 2 łuseczki z działka pokładowego Messerschmitta (tak to się pisze?).Pozdrawiam, ŁukaszP.s. Niedługo pewnie nowa porcja zdjęć. :-)
Boruta Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Te US mosiny, to może będą lebele, nie?Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Boruta - 7,62 Mosin produkcji amerykańskiej też były...
okejos Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 z dawien dawna niektórzy nazywaja mnie strychokopem:Dtrafiłęm pare niemieckich skrzynek i jedna taka...wyglada jak na gwozdzie ale...... mozna otworzyc wsztskie ścianki (sa na zawiasach) takie mapięcie zeby mozna było załozyc plombęmoze to nic nie jest ale wychodzę z załozenia ze jak nie wiem to biorę - najwyzej wywaleczy ktos wie co to za skrzynka?
J-23 Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 zwykła skrzynka narzędziowa, może być na gwoździe. ale idalnie pasuje na puszki z piwem ;-) do tego jej używam
okejos Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 czyli tym razem pudło - to na złom ja albo do piwnicy.. ale ładnie niemieckie przywiozłem też
Pit_100 Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 A o to rezultaty 3 godzinnego chodzenia po polach Sochaczewa. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.