Etam Napisano 16 Marzec 2003 Autor Share Napisano 16 Marzec 2003 Co to blaszka.na dowrocie napis A MA CHERYEPOURLA VIEBlaszka jest wygieta jak znak nawias ) ".Za info. dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Etam Napisano 16 Marzec 2003 Autor Share Napisano 16 Marzec 2003 Co to blaszka.na dowrocie napis A MA CHERYEPOURLA VIEBlaszka jest wygieta jak znak nawias ) ".Za info. dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 16 Marzec 2003 Share Napisano 16 Marzec 2003 Witam, przeznaczenia tej blaszki nie znam, ale napisy są jasne: Mojej kochanej na całe życie" druga strona to pierwsza litera imienia, nazwisko i adres w kolejności : ulica, miejscowość, kraj.Nie wiem czy coś pomogłem, ale to wszystko co wiem:-)))Pozdrawiam PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 16 Marzec 2003 Share Napisano 16 Marzec 2003 Moim zdaniem może to być prywatny znak tożsamości z obozu jenieckiego, nie ma na nim co prawda numeru. Mojej kochanej może oznaczać tutaj zarówno dziewczynę ale i ojczyznę, czyli Francję. Materiał typowo obozowy - aluminium z rozklepanej łyżki lub menażki.Mogę się mylić, co sądzą o tym inni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Etam
Co to blaszka.
na dowrocie napis
A MA CHERYE
POUR
LA VIE
Blaszka jest wygieta jak znak nawias ) ".
Za info. dzieki.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.