Skocz do zawartości
  • 0

dziwny cynkowy(licznyj znak?)

yasioo

Pytanie

Napisano
Witam!!
Dzisiaj wyszła mi taka dziwna blacha, ma ona głęboko wybity 6 cyfrowy numer i pod spodem literkę W z kropką. Jest cienka, wykonana z cynku. Ma na górze otwór, zaraz pójdą zdjęcia. Czy ktoś wie czy może być to jakiś licznyj znak?? Ewentualnie jeśli nie to co jest??
Yasioo
yasiooxx@wp.pl

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!
Dzisiaj wyszła mi taka dziwna blacha, ma ona głęboko wybity 6 cyfrowy numer i pod spodem literkę W z kropką. Jest cienka, wykonana z cynku. Ma na górze otwór, zaraz pójdą zdjęcia. Czy ktoś wie czy może być to jakiś licznyj znak?? Ewentualnie jeśli nie to co jest??
Yasioo
yasiooxx@wp.pl
Napisano
Łukasz Ty wiesz gdzie to wyszło, miejsce takie że nie da się ustalić z czym to połączyć. Jeśli żetonik to do czego mógł on służyć ?? Myślę że fant wojskowy, jak to datować?? jest bity na dość cienkiej blasze cynkowej, cyfry bardzo głęboko wyciśnięte.
Yasioo
Napisano
A nie jest to blaszka oznaczająca nr. seri ziarna siewnego. Widziałem takie podobne na workach ziarna siewnego z centrali nasiennej. Pozdrawiam.
Napisano

Takich krążków z cyframi spotyka się sporo i nie wiadomo czy są to gadżety wojskowe czy nie...
Oto moje z kilku ostatnich wypraw - górny rządek :

'42' cynkowa
'108' cynkowa
'205' mosiężna

dolny rządek :

'JR 1322' mosiężna
'5' cynkowa

Możecie coś o nich powiedzieć?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie