Gość Napisano 15 Marzec 2003 Share Napisano 15 Marzec 2003 Wiem,ze to moze głupie co teraz powiem ale gdyby nia ta wojna-zarowno pierwsza jak i druga,zapewne wielu z Nas nie miało by piszczałek,wolne chwile spędzało by w calkowicie inny sposób.Napewno mniej fascynujący niz Eksploracja.Nie jedna starsza osoba napewno zbulwersowala by sie czytając ten post,gdyz wojny ludziom z tamtej epoki zabrały wszystko...Ale nam wspólczesnie zyjącym,dala pretekst do odkrywania jej tajemnic,do poznawania losów jej uczestników a przewszystkim do miłego spędzenia czasu na łonie natury....Choc wojny były juz do setek lat to zapewne te dwie ostatnie w największej,zapewne decydującej mierze przyczyniły sie do powstania naszego hobby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 15 Marzec 2003 Share Napisano 15 Marzec 2003 Mi się wydaje, że bardziej do tego niż obie wojny przyczynił się brak działń wojennych przez ponad pół wieku. Gdybyśmy przeżyli wojnę tak jak to było ze wszystkimi pokoleniami aż do druiej wojny światowej to by nas tak bardzo nie interesowała i fascynowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 15 Marzec 2003 Share Napisano 15 Marzec 2003 Witam!!!Exploracja jako taka jest nierozerwalnie zwiazana z poszukiwaniem sakrbow przez duze S", czyli zloto, monety itp. Dlatego sadze ze wielu z nas ma w sobie nutke ciekawskiego Indiany Jonesa :D poszukujacego zaginionych skarbow. W moim przypadku tak to jest. Gdyby nie bylo I i II WŚ pewnie i tak bym szukal z wykrywką. Poprostu nastawiony bylbym na starsze rzeczy a takze rozne monety. Fakt ze II WŚ jest dla mnie czymś że tak powiem fascynującym" i fanty z tego okresu sa dla mnie rownie wazne jak zloto korsarzy ale to tylko dzieki temu ze nie moge ruszyc okretem w morze szukajac skarbow pirata X, lub szukac bezprzerwy przez piec lat skarbu Janosika. Temat wojen jest o wiele prostrzy, wymaga mniejszego zaangarzowania finansowego i czasowego. To wszystko.Z powazaniem vonAdamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.