Skocz do zawartości

Jak NIE wygląda SdKfz 7/2 w MWP

Marek Jaszczołt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piękne zdjęcia. Oddać go z MWP do Skarżyska ;-).
Pozdrawiam
Napisano
po pierwsze nie remontowała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
tylko oczyściła i wyprostowała wszystkie blachy z tego co ja wiem
po drugie to i tak ten co go wyciągneli to w państwowym muzeum nie będzie tak wyglądał jak rosie bo na to trzeba napaleńców ponoć w maju czyli latem ma wyjechać z głowna lufcik zobaczymy co z niego wyjdzie niemniej jednak nie liczył bym na wiele:)
pozdro michał BBasia
Napisano
Co do Lufcika to się zobaczy czy wyjedzie w maju chociaż wygląda, że sprawa jest rzeczywiście na ukończeniu. Jakby nie było nie będzie to pojazd odbudowany (chociaż nie wiem co K przyjdzie na koniec do głowy) bo brak dokumentacji na rzetelną rekonstrukcję nie pozwala - osobiście internetowo lobbowałem, żeby była zrobiona drewniana makieta kabiny maski i kabiny z powodu powyższego.
Czyli należy się spodziewać zakonserwowanego odmalowanego pojazdu z poprostowanymi blachami, w ekspozycji statycznej.
Napisano
tego nikt nie przewidzi niemniej jednak jak narazie z tego co mozna było wyczytać na oficjalnej stronie tomaszowa to nie mają pieniędzy na to aby ten pojazd wykupić także z tego można się domyślać w jaki sposób był odnawiany że oszczędzano na wszystkim niemniej jednak zobaczymy jak to im wyjdzie
pozdro michal BBasia
Napisano
W lutym Kobalczyk dostał kasę z fuduszy wojewódzkich, więc powinno wystarczyć na zakończenie podstawowych prac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie